IN ZIJN KRAAN VOND CROOM INSPIRATIE VOOR ZIJN SINGLE “DAGLICHT”

Elke dag kruipt de Belgische zanger Bert Van Roosendael uit Schriek als operator in de kraan en heeft hij op 50 meter hoogte een uniek zicht op de Antwerpse haven. Daar bedacht hij de nieuwe Croom-single ‘Daglicht’, waarmee hij opnieuw de gevoelige snaar bespeelt.

Hij belde vanuit zijn kraan direct zijn vriend, tekstschrijver en tevens producer Jo Cassiers op, en de rest van het verhaal hoor je wel als je de single beluisterd. Niet alleen jongeren, ook ouderen hebben heel wat stress. Op sociale media laat iedereen zich van zijn beste kant zien. Alles lijkt wel perfect, waardoor er sommigen heel ongelukkig worden of we zelf gaan beginnen denken dat we wereldvreemd zijn. Met “Daglicht” stralen we een positieve boodschap uit en nodig ik mensen uit om uit de schaduw te treden. We leven maar één keer, dus moeten we er het allerbeste van maken. Kijk naar de regenboog en dan merk je vanzelf dat het leven veel meer is dan zwart of wit. Trouwens, er is altijd iemand die jou steunt, ook al besef je dat niet altijd. “Daglicht” past dan ook perfect in deze tijden van hoop!”, aldus zanger Bert Van Roosendael

Het is bijna niet te geloven dat het voor de sympathieke zanger met zijn warme stem zo lang duurde voor hij met ‘Croom’ kon uitgroeien tot een vaste waarde in de muziekwereld. “Ik heb er inderdaad hard voor moeten werken en vroeger was het vaak ‘net niet’. Naast over zijn job, praat Bert ook met veel passie over zijn onvoorwaardelijke liefde voor de muziek. Er zit heel wat talent in onze familie, zegt hij;

Mijn vader was drummer en mijn moeder speelde accordeon. Ik herinner mij nog goed hoe ik tijdens een schoolreis de bus begon te entertainen wanneer de rit eindeloos lang leek te duren. Het was het moment waarop ik besefte dat ik ook iets met muziek wou gaan doen.