Carla DeBruine Ft. Grutte Pier Project – ‘Skriem Om My’

De samenwerking van zangeres Carla DeBruine, Producer/technicus Nico Outhuise en Filmmaker Steven de Jong had al eerder een veelbelovende start met een cover van Lady Gaga ‘Hoe’t it fielt’ (nr27 in de FrieseTop100 van 2019).

 

Een vervolg kon niet uitblijven. Steven bewerkte ‘Sleeping Sun’ uit 1998 van het Finse Nightwish naar het Keltisch-Friestalige ‘Skriem om My’ t.b.v. het Grutte Pierproject.

Grutte Pierprojekt is een trilogie film/serie/musical/event productie over het leven van vrijheidstrijder ‘Grutte Pier’ (1480-1520). Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Grutte Pier het leven liet. Carla DeBruine speelt ook een rol in de serie/film. Skriem om My gaat over het verlies van een dierbare.

Quote Carla; “Groeien is voor mij springen in het onbekende, een machtige uitdaging dit project. De samenwerking met Nico en Steven is nu al vertrouwd en voelt voor mij als een enorme kans. Ik hoop dat er nog veel zal volgen. Here we come!”

Quote Nico; “Steven ken ik al sinds het prille begin van De Kast. ‘In nije dei’ (voor zijn film De Gouden Swipe) werd de grootste hit en we zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Het voelt altijd goed en straight zonder gedoe, met bezieling iets moois maken. Daar gaat het om! Carla heeft een dijk van een stem en het is voor mij een eer om met deze kanjers samen te werken.”

Quote Steven; “Het Grutte Pierproject gaat al het Friestalige talent bundelen de komende jaren. Carla heeft een stem waar ik erg veel van hou en het zal zeker niet de laatste plaat zijn die we met haar gaan maken. De combi met de studio van Nico werkt perfect, we vullen elkaar aan zonder bullshit. Het houdt ons op een toffe manier van de straat in deze rare Coronatijd.