Zanger Jordy van Loon brengt een lied over Anne Frank uit.

Lied ‘Anne Frank’ uit theatervoorstelling Jordy van Loon beschikbaar en komt 75 jaar na bevrijding.

Vanaf januari tot aan maart 2020 was Jordy van Loon, naast Mariska van Kolk en Tony Neef te zien in de musical ‘Haal het doek maar op’, van de Graaf en Cornelissen. De kritieken in alle dagbladen waren lovend, Jordy werd zelfs de musical-ontdekking van 2020 genoemd. Hier kwam abrupt een einde aan op woensdag 11 maart vanwege het Coronavirus en de hele culturele sector plat ging. Zelfs de door Jordy verworven rol in De Jantjes juli 2020 met o.a. Paul Groot/Richard Groenendijk en Karin Bloemen in Koninklijk theater Carré is op dit moment onzeker. Wel zal ijs en wederdiendende, de musical The Titanic uitvaren in september 2020 waarin Jordy een rol zal spelen naast o.a. René van Kooten.

Dit alles heeft Jordy te danken aan zijn door hemzelf gefinanciëerde solovoorstelling ‘Tien jaar later – Andere Wegen’, dit programma was te zien in de kleinere theaters van Nederland. De voorstelling die een voorzichtige start kende, bleek uiteindelijk bijzonder succesvol. Met als gevolg daarvan, het hierboven vermelde resultaat.

Jordy van Loon verwoordt dat als volgt ‘ waar we eerst voor een publiek van 24 man speelden hebben we dat zien groeien naar zelfs uitverkocht’. Iets dat uitzonderlijk genoemd mag worden, zeker als je bedenkt dat de megahit ‘Verliefdheid is een toverbal dateert uit 2008. Hoewel ik alles te danken heb aan dat lied, heb ik in dat eerste theaterprogramma kunnen laten zien welke ontwikkeling ik heb doorgemaakt’ Het is fantastisch om dan te ervaren, hoe enthousiast het publiek hierop heeft gereageerd.

In dat theaterprogramma zat een lied over ‘Anne Frank’, een lied waarbij ik steeds heb gevoeld dat het behalve bij mezelf ook veel emotie teweeg bracht bij het publiek. In het kader van het feit dat het dit jaar 75 jaar geleden is, dat Nederland werd bevrijd hebben we besloten deze song, beschikbaar te maken. Hoewel ik de oorlogssituatie van destijd niet wil vergelijken met het huidige Coronacrisis van vandaag is dit wel het moment waarop we een beetje kunnen invoelen, hoe vreslijk het is beperkt te zijn in je vrijheid. Hoe verstikkend moeten die nog veel zwaardere beperkingen dan ook hebben gewogen voor die dappere Anne, die heeft staan bloeien en bloeien achter de geblindeerde ramen van het Achterhuis.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .