Syb van der Ploeg brengt met Friese zorginstellingen speciaal nummer uit

Syb van der Ploeg brengt met Friese zorginstellingen speciaal nummer ‘Altijd Dichtbij’ uit.

 

Om zorgmedewerkers én patiënten in Friesland een hart onder de riem te steken, komt vandaag een speciaal nummer van Syb van der Ploeg uit: ‘Altijd dichtbij’. De zanger werd door GGZ Friesland benaderd met het idee en was meteen enthousiast. Nog eens elf andere Friese zorgorganisaties haakten vervolgens ook aan. Het resultaat: een muzikaal steuntje in de rug voor iedereen in de zorg.

 

Zorgmedewerkers die onder druk staan en patiënten waarbij eenzaamheid op de loer ligt; het is de realiteit van de coronatijd in onder meer ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, ggz-instellingen en vele andere plekken in de zorgwereld. Hoe kun je alle medewerkers en patiënten steunen op de gepaste afstand van anderhalve meter? Juist: met muziek.

‘Altijd dichtbij’ is daarom een nummer voor alle helden in de zorg. Het initiatief van GGZ Friesland wordt breed gedragen: zo haakten onder meer de Friese ziekenhuizen aan, de Kwadrantgroep en de ambulancezorg.

Het nummer is sinds vanochtend te vinden op het YouTube-kanaal van GGZ Friesland (IK PLAK HYPERLINK IN BERICHT). Op de radio is de primeur voor het programma ‘Muzyk in Bedriuw’ van Omrop Fryslân.

Syb van der Ploeg reageerde direct enthousiast op het idee. “In deze moeilijke tijd moeten we allemaal op een creatieve manier proberen de eenzaamheid van de mensen te verlichten. Ik kan dat het beste doen door er een nummer over te schrijven.”

Ook voor alle patiënten

Niet alleen zorgmedewerkers staan tijdens de coronacrisis onder druk, ook veel patiënten hebben het zwaar. Zij mogen niet meer naar buiten, ontvangen geen bezoek en ook dagbesteding kan in veel gevallen niet doorgaan. Het zorgt soms voor ontroerende, hartverscheurende taferelen, want ook voor familie en andere naasten is het niet gemakkelijk.

Met het nummer hopen alle betrokken partijen samen iedereen in de zorg een hart onder de riem te steken. Met elkaar, voor elkaar en op gepaste afstand. Maar: ‘Altijd dichtbij.’