Boete voor coronaconcert Tilburgse zanger.

Een goedbedoelde actie van de Tilburgse zanger Danny Swinkels kwam hem afgelopen zaterdag duur te staan. Na een kort optreden voor de gehandicapte Kyano (10) volgt een boete van 390 euro voor Kyano’s vader. Dit laat de zanger weten op zijn facebookpagina.

Nietsvermoedend staat Danny Swinkels zaterdag zijn apparatuur in te pakken, als er twee politiebusjes komen. Kort daarvoor stond hij nog op te treden op te stoep van de familie van Kyano. Een coronaconcertje op afstand, omdat Kyano al zes weken niet buiten was geweest en wel wat vrolijkheid kon gebruiken.

Gek van Nederlandstalig
“Mijn vader is de chauffeur van Kyano. Hij brengt hem altijd naar school en heeft een speciale band met het jongetje. Kyano is gek van Nederlandstalige liedjes en dus leek het mijn vader leuk als ik voor hem zou zingen.” Danny Swinkels deed de afgelopen weken al meer van dit soort korte optredens bij mensen op de stoep en zag het wel zitten.
Samen met zijn vader en Geluidman Jeffrie Tilburg die het geluid verzorgde en Geluidsman Danny Geen die het geluid van tevoren had afgesteld treedt hij ongeveer een halfuurtje op, op de stoep bij Kyano. “We hielden afstand. Alleen Kyano was buiten met zijn vader en moeder en er stonden wat buren te kijken, maar die bleven allemaal op hun eigen opritten.”

Geluidsoverlast
Eén van de buren komt naar Kyano’s vader om te klagen over geluidsoverlast. Die zegt op zijn beurt dat het optreden maar een halfuurtje zal duren. Even later komen politieagenten en volgt de bekeuring voor het overtreden van de coronamaatregelen. Kyano’s vader krijgt de boete, omdat hij wordt gezien als organisator van het evenement. “We waren allemaal geschrokken en verbaasd”, zegt Danny.
Danny heeft de familie van Kyano aangeboden een inzamelingsactie te houden. Optreden bij mensen op de stoep doet Danny niet meer. “Het is niet meer leuk zo. Ze zijn zo streng. Je wilt het goed doen, maar als dat niet kan dan houdt het op.”

Vader William heeft vanochtend een e-mail gestuurd naar de gemeente Tilburg met bezwaar tegen de boete. “Ik wacht nog op een reactie”, zegt hij.

klik op de link een kijk naar het interview in tekst en beeld https://brabantn.ws/EKcC

Update : Lieve allemaal,

Update: de hoogte van de boete is ingezameld. Enorm bedankt voor iedereen die al heeft gedoneerd! Blijf vooral doneren via deze link https://www.doneeractie.nl/inzamelingsactie…/-43094 want van alle donaties gaan we een concert voor de gehandicaptenzorg organiseren. ❤️

Middels deze inzamelingactie willen wij bereiken dat we samen de €390,- boete betalen die onterecht is opgelegd aan de ouders van Kyano van Beurden, nadat hij een enorm liefdevol concert heeft gekregen van Danny Swinkels.

De zaak wordt natuurlijk nog aangevochten en er bestaat een kleine kans dat de boete uiteindelijk wordt opgeschort. Wanneer dit het geval is zullen wij de opbrengst zowieso gebruiken om een concert te organiseren voor de gehandicaptenzorg. Dit is ons streven, ook wanneer de opbrengst hoger dan verwacht is!

Wij willen iedereen alvast enorm bedanken die een kleine bijdrage doet….Blijf vooral doneren via deze link https://www.doneeractie.nl/inzamelingsactie…/-43094 .. GELIEVE DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK TE DELEN!!