Amsterdamse Volkszanger Gerry Holland gaat zingen voor “de Veerkampjes”

Volkszanger Gerry Holland gaat muzikale troost bieden aan mensen in verzorgingstehuizen. De Amsterdamse zanger wil ze de ellende van de Coronacrisis laten vergeten. “Die mensen zien hun familie en vrienden bijna niet meer. Ze maken zich zorgen over het Coronavirus.

Hoe lang gaat het nog duren? Ik wil ze hun zorgen even laten vergeten en een lach op hun gezicht toveren”, zegt Gerry. Voor zijn concert op 18 april 2020 in Amersfoort (Verpleegtehuis Lichtenberg) werd hij persoonlijk gevraagd door Hanny Veerkamp, deze vroeg mij of ik wilde optreden bij dit verzorgingstehuis in Amersfoort. En ik zei meteen ja. Wat de relatie tussen de Veerkampjes en dit verzorgingstehuis in Amersfoort is, dat is niet bekend gemaakt. Hanny en Ton Veerkamp zijn bekend geworden via de realitysoap De Veerkampjes, dit programma wat uit korte afleveringen bestaande serie werd vanaf 2004 aanvankelijk als onderdeel van het NCRV programma “Man bijt hond” uitgezonden De serie draaide om de op een Woonboot wonende Hanny Veerkamp (1947), haar man Ton Veerkamp (1948) en haar moeder Nel Duyker die helaas in 2010 is overleden en tot die tijd bij haar dochter en schoonzoon inwoonde. Op 11 april 2020 zingt Gerry in Alphen a/d Rijn voor mensen met een beperking in verzorgingstehuis Philadelphia Zorg. Bij een eerder concert in Hoofddorp zong hij op het plein buiten voor een publiek achter de ramen. Maar al gauw kwamen de bewoners in rolstoelen en achter rollators naar buiten en ze deden zelfs een voorzichtig dansje op de aanstekelijke muziek van de gezelligste zanger van Nederland. Dat is niet verwonderlijk, want Gerry zingt in deze tijd vooral de vrolijke liedjes uit zijn repertoire: “Zit niet te kniezen, zit niet te zeuren”, “Want de zon schijnt ook voor jou” “laat de hele boel maar waaien, “Zet je zorgen aan de kant” en “Lachen is het beste medicijn”.

Gerry Holland is momenteel ook druk met een nieuw Corona lied onder de titel, “We zijn er nu echt wel klaar mee” waarin we van mening zijn, We zijn er klaar mee, we willen weer naar buiten en schoppen nu heel gouw, dat virus uit het land.