Allereerste 8D song gelanceerd door Friese artiesten

Vanaf vandaag is voor het eerst een 8D song via Apple Music te beluisteren die gemaakt is op Nederlandse bodem. Vanaf volgende week is het duet ‘Brighter Day’ van popzangeres Iris Kroes en songwriter Heleen Roosdorp ook te beluisteren in alle andere online streamingsdiensten.

 

Songwriters Heleen Roosdorp (EDM-artiest) en Iris Kroes (popzangeres) brengen de allereerste 8D-song uit op Nederlandse bodem. Bij het luisteren van 8D muziek heb je een zeer intense ervaring als nooit tevoren. Je brein wordt getrickt, het klinkt het alsof je in een heel grote ruimte bent en de muziek vanuit alle kanten over en langs je heen zweeft. De song ‘Brighter day’ is geschreven door de vriendinnen nadat zij vanuit Amerika de eerste populaire variant van 8D te horen kregen. Nu is 8D voor het eerst vanuit Nederlandse bodem gelanceerd. Om dit technisch voor elkaar te krijgen, hebben ze samengewerkt met producers Jens Oosterkamp (Groningen) & Pascal Münger (Zwitserland). Er is echter wel 1 voorwaarde om ‘Brighter Day’ goed en intens beluisteren; het effect werkt alléén als je de song via een koptelefoon beluistert.