3JS; ‘De brug’ is een ode aan de liefde.

In de lente van vorig jaar stond ineens oude vriend en ex-collega Jaap de Witte van de 3JS voor de deur van hun studio. Jaap is na zijn vertrek bij de 3JS met pensioen gegaan en slijt zijn dagen sindsdien wandelend over de dijk, filosoferend en mijmerend. En af en toe ontstaan daaruit gedichten of flarden van liedjes. Zo’n ideetje voor een lied kwam hij die dag aan ons laten horen, laten de heren weten.

Hij pakte een gitaar en speelde voor ons twee coupletten. Het liedje had nog geen naam maar het verhaaltje was gelijk heel beeldend. Je ziet een veelkleurige lentedag voor je, met een jong stelletje op een fiets.
Met z’n drieën, zoals vroeger, schreven we diezelfde dag nog het refrein en de volgende twee coupletten voor het lied dat we vervolgens ‘De Brug’ noemden. ‘De brug’ is een ode aan de liefde. De liefde die stand heeft gehouden door de decennia heen. Die stormen en verleidingen heeft weerstaan. En nu het dan later is, en je samen op de bank zit met een gezin en een half leven achter de rug, een nieuwe lente en een probleem waar we samen vast weer uit zullen komen, is het tijd voor dit liedje.