RUTH JACOTT BRENGT LIVE SINGLE OP VELER VERZOEK.

Avond aan avond zingt Ruth Jacott het lied Wat Ik Ooit Voelde in haar gloednieuwe voorstelling Ruth Live, waarmee ze tot eind april langs de Nederlandse theaters reist. Bij veel bezoekers viel dit nummer dusdanig in de smaak, dat Ruth Jacott heeft besloten een live-registratie van het nummer te uit te brengen.

Vorig jaar bezocht Ruth Jacott een concert van Emeli Sandé in Brussel. ‘Wat een talent! Ik ben al een tijdje groot liefhebber, want wat een prachtige liedjes schrijft deze vrouw! Tweeëndertig jaar en zulke fantastisch mooie liedjes kunnen schrijven? Dan ben je een
grote, hoor. En dat op zo’n jonge leeftijd. Ik wilde dan ook heel graag een liedje van haar laten vertalen voor in mijn show.’

Sandé sloot haar show af met het nummer Same Old Feeling. Ruth zat ten tijde van haar concertbezoek vol in de voorbereidingen voor haar eigen tour. Het nummer liet haar niet los en dus vroeg de zangeres Frank Houtappels, één van haar favoriete tekstschrijvers, samen met haar en Lyanca Verver een vertaling te maken van het lied. Dat werd Wat Ik Ooit Voelde. Eén van de vier nieuwe liedjes in de nieuwe theatertour. ‘Ik ben heel blij met al dit nieuwe materiaal. Het past heel goed in het theater en bij mij.’

De reacties op haar nieuwe materiaal waren dusdanig enthousiast dat is besloten een live-EP uit te brengen. Daarop staat een live-versie van de in eind december uitgebrachte single De Jaren Gaan Voorbij, geschreven door Diggy Dex en René van Mierlo. Maar ook twee liedjes geschreven door de jonge talenten Senna Black, David Draaisma en Lyanca Verver. Uitsmijter van de show bleek de vertaling van Emeli Sandé en daarom is dit de eerste single van de EP op de digitale platformen.

Vanaf vandaag is Wat Ik Ooit Voelde te beluisteren op Spotify, Apple Music en Deezer.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .