Martin Dams; Dromen die leven!

Mijn maatje en muzikale vriend zit al sinds begin dit jaar thuis… hij had al tijden lang lichamelijke klachten …maar niemand wist dat.., hij werkte gewoon door… en toen zei zijn lichaam STOP! …

Hij kwam via allemaal ziekenhuis onderzoeken uiteindelijk terecht bij een psycholoog.. daar kwamen ze er achter dat hij zijn hele leven keihard gewerkt had op zoek naar bevestiging dat hij er toe deed… dat had hij als kind zijnde nooit geleerd ….hij was een leven lang druk geweest met zich te bewijzen… en ja.. hij had nu alles bereikt wat hij had nagejaagd.. maar niet het geluk en de rust gevonden….niet de bevestiging dat hij er toe deed!.. en toen zei zijn lichaam.. het is klaar nu. Hij moest nu als volwassen man ..aan die kleine jongen van vroeger in zichzelf gaan leren dat hij ok is zoals hij is en dat hij er toe doet! ..Hij heeft echt een heftige en onzekere periode door gemaakt…gelukkig gaat het nu langzaam een klein beetje beter met hem..
EN.. midden in die persoonlijke crisis…besluit hij een heel album met liedjes te gaan te gaan schrijven… niet zozeer voor mij.. .. maar als een project…maar hij vraagt mij wel zo als altijd om er naar te luisteren en twee weken lang krijg ik bijna iedere dag wel een nieuw liedje in mijn mail… zo bijzonder!
“Dromen die Leven” gaat niet over de huidige crisis.. dit liedje gaat over al die 100.000den mensen die ook heel ziek zijn of even geen levensvreugde kunnen vinden. Mensen die iedere dag weer een zwarte bladzijde moeten omslaan…Want ergens in elke uitzichtloze situatie.. ligt het gevoel van hoop, door te denken aan iets dat niemand je kan afpakken.. je dromen!