JUST ANOTHER DAY ademt frisse en zomerse vrolijkheid uit

(The) SKYBLASTERS is niet alleen in het Gentse een naam die niet gewoon een belletje doet rinkelen, maar een in Jamaicaanse nevelen gehulde gong doet weerklinken. De reggaegroep bestaat al sinds 1984 en brachten in ’87 hun nog steeds legendarische live-album uit.
Zanger Edward Buadee en ‘ragga-dub-toaster’ Prince Far Out zijn van in den beginne de stemmen die mee bijdroegen tot de unieke sound van Skyblasters. Ze toerden jarenlang zeer intensief in binnen- en buitenland, deelden het podium met topnamen als The Wailers, Black Uhuru, Working Week en Aswad, maar in 1993 duwden ze de pauzeknop in.
In 2005 volgde een korte reünietour en de verzamel-cd ‘Now And Then’, met de bekendste nummers.
In februari 2013 overleed drummer en stichtend lid Patrick De Witte, bekend als pdw van The Misters, van HUMO en televisie. Het unplugged mini-concert een jaar na zijn overlijden was de aanleiding voor een nieuwe start. In 2017 brachten ze een akoestisch live-album uit.

In het voorjaar van 2020 is het tijd voor een nieuwe single en een hernieuwde samenwerking met producer Peter Gillis.
De single JUST ANOTHER DAY ademt frisse en zomerse vrolijkheid uit.
De song belicht de helende werking en kracht van ‘een volgende dag. Er een nachtje over slapen kan wonderen doen. Een grotere kans op slagen wordt je deel. Je zal je de volgende dag ongetwijfeld beter voelen (een naïeve doch oprechte gedachte). JUST ANOTHER DAY vertolkt ook de hoop op een beter leven als je blijft geloven in wat je doet (een steeds terugkerend thema in reggae).
Het is vooral een song die je moeilijk kan weerstaan en die de nieuwe lente inluidt en het vooruitzicht van een onwaarschijnlijk mooie muzikale zomer.