Friestalige bewerking van het lied ‘Frankfurt Oder’ / ‘Zoutelande’ – Waddenlannen door Selma Mae en Peter van der Ploeg

Waddenlannen is de Friestalige bewerking van het lied ‘Frankfurt Oder’. Het nummer van de Duitse artiest Bosse stamt al uit 2011. De Nederlandse band BlØf scoorde met deze cover – onder de titel Zoutelande – hun grootste hit tot nu toe.

Peter van der Ploeg en Selma Mae zijn twee persoonlijkheden die in de Friese taal – die zo dicht bij hen staat – het nummer op een mooie manier naar zich toe weten te trekken. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Peter het nummer zou inzingen. Hij had slechts een guideline opgenomen. Maar de stemmen bleken dermate goed bij elkaar te passen dat het zoeken naar een andere zanger geen optie meer was.

Peter van der Ploeg & Selma Mae

Peter van der Ploeg is gitarist van de Friese band de Kast. In 1985 was hij oprichter van
de band Wish to Escape. Hij vroeg zijn jongere neef Syb van der Ploeg om te zingen in deze band, die later doorging onder de naam De Kast. Het was het begin van een zeer succesvolle carrière in de muziek. Peter is een geboren mentor/coach. Met zijn brede muzieksmaak en positief kritische houding geeft hij succesvol muzieklessen. Verder hielp hij al veel artiesten op weg in zijn studio. Eén van zijn pupillen is Selma Mae. Peter begeleidde Selma al in de afgelopen jaren met de productie van een aantal singles. De nu twintigjarige Selma groeit eveneens op in Friesland. Muziek heeft in haar leven altijd al een belangrijke rol gespeeld. Al op jonge leeftijd wil ze gitaarspelen. Vanaf haar zevende zit Selma dan ook op gitaarles bij Van der Ploeg. Na verloop van tijd ontdekken Selma en Peter haar passie en gevoel voor zang. Dit heeft er toe geleid dat ze samen met Peter nieuwe nummers maakt en opneemt. Met haar naturelle performance en unieke warme stem is zij een aanwinst voor de muziekwereld.