Davina Michelle en Snelle hebben nummer 1-hit

De uitbraak van het coronavirus heeft een flinke impact op de Single Top 100 van deze week. Blikvangers zijn Davina Michelle en Snelle die met hun duet 17 Miljoen Mensen, een cover van de nederpopklassieker 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn, op nummer 1 binnenkomen.

BRON ANP

Het liedje was de afsluiter van het eerste concert dat Davina Michelle vorige week gaf in een leeg Ahoy en werd na afloop massaal gestreamd. De komende weken volgen er nog drie en telkens wordt een optreden afgesloten met een nieuwe versie van 17 Miljoen Mensen. Vrijdag zijn Rolf Sanchez en Maan te gast.

Het nummer is met een lengte van 1 minuut en 47 seconden waarschijnlijk een van de kortste liedjes ooit die op nummer 1 is gekomen. Davina sloot vorige week niet uit om aan het einde van de concertreeks met een compleet nummer te komen. Het origineel van Fluitsma & Van Tijn, dat meer dan 3 minuten duurt, stond in februari 1996 twee weken op de eerste plaats.

Voor Davina is 17 Miljoen Mensen haar tweede nummer 1-hit na Duurt Te Lang uit 2018. Snelle mag zijn derde nummer 1-hit bijschrijven. Hij had eerder succes met Re√ľnie en Smoorverliefd.
Andere coronaliedjes die binnenkomen zijn onder meer Anderhalf van Ali B, Poke en het Jandino Asporaat-typetje Judeska en Quarantaine Sessie #1 van Boef. Ook rappers Qlas en Blacka komen binnen met het nummer Corona.