Zangeres Rox van Driel op het éénjarig jubileum van Chateau Meiland

Wijnen, wijnen, wijnen. De Betuwse zangeres Rox van Driel (30) zal deze gevleugelde uitspraak begin mei 2020 geregeld horen in Chateau Meiland. Zij mag het éénjarige jubileum van de Meilandjes dan muzikaal komen opluisteren. Credit artikel ;

Bron De Gelderlander

De populaire serie op SBS6 trekt gemiddeld anderhalf miljoen kijkers. De ambitieuze vertolkster van de levenspop vindt ‘een grote eer om dat te mogen doen.’ ,,We gaan er een mooi, groot feest van maken.”

Zangeres Rox van Driel: ‘Je moet keihard werken en het gaat met ups en downs’

Rox weet al welk lied ze gaat zingen voor Martien en Erika: ‘Die ene echte vriend ben jij’. Ze zegt dat dit nummer een bijzondere boodschap heeft. ,,Voor Claire en opa Martien samen ga ik ook een mooi lied zingen. Daar ga ik een persoonlijk tintje aan geven. Ook ga ik een zelfgeschreven nummer ten gehore brengen. Ik heb er enorm veel zin in.”

Voor Claire en opa Martien samen ga ik ook een mooi lied zingen.
Dat geldt ook voor Rox’ vader, want het is zijn idee om de familie Meiland te benaderen voor het optreden. Hij vond dat de Meilandjes een feestje verdienden. ,,Mijn vader gaat ook mee naar Frankrijk”, vertelt Rox. ,,Hij doet het geluid en neemt zijn gitaar mee. Hij pakt vast zelf ook even het podium. We overnachten er twee keer. Dat is best bijzonder, want het Chateau is voor de komende twee jaar helemaal volgeboekt.”
Ondernemend
Team Rox heeft de familie Meiland zelf benaderd en een mooie deal gemaakt. ,,Dat ondernemende spreekt hen enorm aan. Ze waren meteen enthousiast en hebben het opgepakt als een prachtig idee. Het is nog onduidelijk of SBS6 het optreden gaat uitzenden. Dat is nog effe spannend”, zegt Rox daarover. ,,Maar ik vind dit al heel wat. Ze hebben dit heel snel in elkaar gezet. Dat vind ik echt knap.”

Mijn stijl is licht opvallend, maar toch met style: een touch of Rox.
Ondernemen zit Rox in het bloed. Als artiest moet je blijven vernieuwen, vindt ze. Ze is begonnen met het opzetten van een eigen kledinglijn. ,,T-shirts, truien en hoody’s met persoonlijke teksten erop. Daar heb ik altijd van gedroomd. Nu is dat werkelijkheid en denk ik: ‘Hoe cool is dat?’ Mijn stijl is licht opvallend, maar toch met style: een touch of Rox.”
Ambitie
De gedreven zangeres is een geboren entertainer. En ze barst van de ambitie. ,,Als je niet in jezelf gelooft, waarom zou een ander dat dan wel doen?” Rox zingt al sinds haar zestiende. De lokale band, Bo Sound, vormde op die leeftijd voor haar de opstap naar het echte werk. ,,Ik heb toen meteen zanglessen genomen en mezelf geleerd om mensen te entertainen. Toen de band stopte, ben ik mijn eigen pad gaan bewandelen.”
De zangeres kwam terecht bij de stal van John Dirne van White Villa. Hij is de producer van De Toppers, André van Duin en René Schuurmans. ,,John zei tegen mij: ‘Jij bent een ruwe diamant die geslepen moet worden’. Dat is in alle facetten gebeurd de laatste jaren”, glundert Rox.

Haar acht singles, een optreden in GelreDome tijdens het MegaPiratenfestijn en deelname aan het programma ‘Toppers gezocht’ van SBS6 hebben Rox’ ambities verder aangewakkerd. ,,Mijn doel is de AFAS Live vol te spelen, eventueel met friends. Ik vind het fantastisch om samen te werken. Dat brengt me verder. En in mei van dit jaar dus naar Chateau Meiland in Frankrijk.”
Samenwerken doet ze ook met haar familie. Die vormt voor Rox de basis. ,,Ze helpen me met het maken van videoclips, mijn moeder is mijn kapster en mijn zusje regelt veel voor me rondom mijn optredens.” Ondertussen bouwt Rox gestaag verder aan haar carrière. ,,Ik doe alles, van verjaardagsfeestjes tot de grote poptempels. Ik ga ook graag de samenwerking met andere artiesten aan. Mijn droom is om ooit met Marco Borsato, Willeke Alberti of André Hazes een duet uit te brengen.”
Via social media is Rox bezig om een solide beeld van zichzelf te schetsen. ,,En we zijn bezig met de nieuwe website, inclusief webshop voor mijn kledinglijn. De site staat binnenkort online.”
Entertainment
Het vak is vooral ook entertainen in de beleving van de gedreven, fulltime zangeres. “Mooi zingen is mooi meegenomen, maar het draait erom dat ik de mensen kan raken. Ik loop tijdens het zingen door het publiek en zoek de mensen echt op. Dat ga ik bij de Meilandjes en hun gasten zeker ook doen. Mijn doel is om iedere keer weer de verwachtingen van mijn publiek te overtreffen en mensen het gevoel te geven dat ze bijzonder zijn.”

Vrouwen zijn er heel goed in om feest te maken.
Rox pleit voor meer vrouwen in de zangwereld. ,,Vrouwen zijn er heel goed in om feest te maken. Vrouwen voelen het publiek erg goed aan. Ik zou graag een evenwichtigere verdeling zien van mannen én vrouwen op de Nederlandse podia.”