Wim Drenthen maakt NORMAAL cover met de titel: De Kroket.

Wim neemt zijn nummers op bij Double UF Record. Hier ontstond het idee om een nummer op te nemen voor een collega van de eigenaar van de studio. De beste man is gek op kroketten en alles wat gefrituurd kan worden.

Het nummer is gemaakt onder het mom, veel gein en plezier, want dat heeft Wim hoog in het vaandel.
Het was totaal niet de bedoeling om iets met dit nummer te gaan doen. Er waren een paar mensen in Wim zijn directe omgeving die hij het nummer heeft laten horen, en die waren laaiend enthousiast. Vooral het hoge lach gehalte, want als je de tekst hoort schiet je in de lach.
De afgelopen jaren timmert Wim goed aan de weg. Hij is geen onbekende meer, en heeft al diverse nummers uitgebracht, een mooie album “Kameroad” en een EP “Net iets aans”. De EP is geheel in het dialect. Dat Wim in het dialect is gaan zingen, heeft hem alleen maar een grotere bekendheid gebracht.
Wim geeft aan dat hij met dit nummer wil laten zien, dat hij ook iets anders kan maken. Zoals velen weten, is hij muzikant in hart en nieren, en bespeelt hij diverse instrumenten. Al zijn muziekbanden speelt hij zelf allemaal in, en ook de teksten schrijft hij zelf. Dit maakt het dat de nummers heel eigen zijn. Dit nummer is totaal iets anders, een dikke rock beat, maar het is wel Wim. Het nummer “De Kroket” is een cover van normaal, oerend hard.
Wim richt zich op het Nederlandse lied en dan meer richting de piraten muziek. Ook ligt er een nummer klaar voor de herkenning van een piratenzender, die jaarlijks een groot feest organiseren. Het nummer is met veel enthousiasme ontvangen.
Het nummer De Kroket wordt alleen digitaal geplugd en komt op de bekende downloads site.