Wie is volgens NIELS VAN KOLLENBURG “GEWELDIG”?

Mooi, lief en interessant, ze is alles tegelijk. Niels van Kollenburg vindt haar gewoonweg Geweldig. ‘Geweldig’ is de nieuwe single van Niels.

Een rasechte brander
Zijn naam is Niels van Kollenburg. Geboren in Den Bosch, zijn ouders woonden toen namelijk in Vught.
Al snel verhuisden ze naar Udenhout; een gezellig Brabants dorpje in de gemeente Tilburg. In Udenhout is hij dan ook opgegroeid. Inmiddels is hij woonachtig in de stad Tilburg zelf.
Zanger Niels van Kollenburg, een rasechte Brabander dus!

Van zingen tot zanger..

De liefde voor muziek was er natuurlijk altijd al, maar de muzikaliteit (lees: het zingen) kwam naar boven rond mijn 18e.
Ik kreeg een heel leuke bijbaan bij een professioneel geluidsverhuurbedrijf uit Tilburg. Daar verzorgden we het geluid voor diverse bekende Nederlandse artiesten. Zo kwam ik voor het eerst in aanmerking met de gezellige Nederlandstalige muziek en die vond ik eigenlijk heel erg gezellig! Met het meezingen ontstond langzaam maar zeker ook mijn passie voor het zingen en entertainen!
In die periode was ik ook bezig met behalen van mijn rijbewijs. En dus had ik mijn rij-instuctrice met het ‘virus’ aangestoken en op haar aanraden een leuke verzamel-CD met Nederlandstalige (volks)muziek meegenomen. Als ik die aan het meezingen was, zette mijn rij-instructrice ineens het geluid uit haha..! Zo was zij een van de eerste die mijn (zang)talent ontdekte en was direct fan.
Na deze stimulans ging het balletje (of de microfoon) langzaam rollen! Want ook bij vrienden stond ik te zingen op feestjes en partijen. We zetten dan een bierkratje op zijn kop, pakte de drum-microfoon van de vader van een goede vriend en.. het feest kon beginnen!
Dit bleef niet bij een keer, want iedereen was zo enthousiast dat ik steeds meer fans kreeg die er geen genoeg van konden krijgen.
Het zingen en entertainen sloeg dus aan! En van het een komt het ander.
Ik nam zangles en investeerde steeds meer in mijn hobby. Wat begon met meezingen op liedjes groeiden al snel uit naar het zingen van covers en meezingers van diverse genres middels orkestbanden.
En het gezellig en gek doen, dat zit er gewoon in haha! Zo vind ik het bijvoorbeeld ook gezellig om met vrienden naar de Toppers te gaan.
Maar toen ik eenmaal in een zaal – kroeg op een huwelijksfeest zong was het enthousiasme groot en werd ik direct terug gevraagd. En zo werd een nieuwe artiest geboren in Brabant.. zanger Niels van Kollenburg;-)
Zanger Niels van Kollenburg – het repertoire
Als (Nederlandstalige) zanger blijft mijn repertoire natuurlijk groeiende. Met zowel eigen repertoire als gezellige feestmuziek, meezingers en klassiekers maken we er samen een leuk feestje van!
Na mijn debuutsingle ‘Waar ik voor leef’ is onlangs is mijn nieuwe plaat ‘Jij laat me zweven‘ uitgebracht onder label PartyBob van Berk Music. Een lekker vrolijke en catchy dansplaat die gemakkelijk mee te zingen is.
Je kunt me onder andere volgen op Spotify, Deezer, Apple Music, HitsNL, YouTube en aanvragen bij alle horeca en DJ’s in het land.
En natuurlijk hoor je mijn plaat regelmatig voorbij komen op diverse leuke radiostations waaronder RadioNL en UnityNL.
Verder bestaat mijn repertoire uit allerlei covers in diverse genres van levenslied of smartlap tot Nederpop en -rock. En dat zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Dit varieert van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, Van Dikhout tot Django Wagner of Andre Hazes (Jr) en andere volksmuziek en feestmuziek. Maar even goed een sixty van Tom Jones of Roy Orbinson hoort er zeker bij.
Regelmatig treed ik op in Brabant en daarbuiten. Natuurlijk ook vaak in de regio Tilburg / Den Bosch / Breda / Eindhoven (o.a. Udenhout, Tilburg, Berkel-Enschot, Kaatsheuvel, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Vught, Helvoirt, Haaren, Biest-Houtakker, Vught, ‘s-Hertogenbosch, Breda).
Maar natuurlijk kun je me door heel het land boeken!
Kortom, voor ieder wat wils; gezellig & betaalbaar! Dus heb jij een feestje, festival of ander evenement? Een verjaardag, tuinfeest, bruiloft, examenfeest, personeelsfeest, braderie, (eindejaars)borrel, hollandse middag/avond, tentfeest, festival, carnaval of andere gelegenheid? Bij je thuis, op het bedrijf, in een zaal / kroeg, feesttent of wat dan ook?
Neem snel vrijblijvend contact op om te boeken of de mogelijkheden te bespreken!