Nieuwe verzamel-cd van Ria Valk

Er is bij Universal in de Favorieten Expres-reeks een deel verschenen van zangeres en actrice Ria Valk. Ria heeft het momenteel lekker druk. Ze zit wekelijks in de jury van het tv-programma ‘All Together Now’ op RTL 4 en daarbij heeft de 78-jarige artieste recent haar carnavalsplaat ‘Een chippy, een putje en een parretje’ uitgebracht.

Op de nieuwe verzamel-cd van Universal laat Ria zien dat ze meer noten op haar zang heeft. Natuurlijk vind je de grote hits op de plaat: ‘Hou Je Echt Nog Van Mij, Rocking Billy?’, ‘Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie’, ‘Vrijgezellen-Flat’, ‘De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag’, en ‘Leo’. Daarnaast hoor je echter ook een aantal mooie pareltjes uit het archief op deze geluidsdrager.

Zoals de smartlap ‘Witte Rozen’ die Ria zong in haar televisieshow ‘Zo Is Ria’. De luisterliedjes ”t Is Heel Stil In Ons Huis’ en ‘Maar De Deur Van Je Hart Was Op Slot’ met teksten van Gerrit den Braber en de uiterst zeldzame single (2 tracks) met André van Duin en Frans van Dusschoten. Soms wordt het plaatje van dit drietal op Marktplaats aangeboden voor meer dan €100,00. Dan nog haar lijflied ‘Heel Gewoon Een Vrouw’, waarvoor Martine Bijl de tekst schreef en de cd sluit af met het door Ria zelfgeschreven en met Nikos Ignatiadis op piano uitgevoerde lied ‘Waarom Blijft De Zon Toch Schijnen’. De cd bestaat uit 25 tracks met maar liefst 10 tracks die voor het eerst op cd verschijnen. Mooie bijkomstigheid, je haalt de cd al in huis voor nog geen tientje!
In 2018 vierde Ria haar 60 jarig artiestenjubileum met haar biografie ’60 Jaar Ria Valk’, maar ze denkt voorlopig niet aan stoppen. Ze treedt op in het land met haar seniorenshow, waar ze naast Rock and Roll en carnaval ook de gevoelige liedjes zingt. Zelf zegt ze hierover: “Zolang het gaat en de mensen willen me zien, blijf ik optreden!”