Guus maakt traditie van stadionconcert voor kinderen

Guus Meeuwis heeft bekend gemaakt dat hij wederom een Groots met een zachte G-concert speciaal voor kinderen in het Philips Stadion in Eindhoven geeft. Deze tweede editie van Groots Junior, die plaatsvindt op woensdagmiddag 10 juni, staat in het teken van UNICEF.

“Groots Junior was vorig jaar zo onwijs leuk, dat we niet lang hebben getwijfeld om het nog een keer te doen. Ik heb dan ook mijn Groots Junior Managementteam weer bijeen geroepen. Samenwerken met deze 6 kinderen is al een feest op zich! Ze weten precies wat ze willen zien tijdens de show. Zo bedachten zij vorig jaar dat kinderen en ouders op het podium moesten dansen en wilden ze een kindermedley. Dat waren misschien wel de leukste momenten van de show”, aldus Guus Meeuwis.

Gastartiesten manager Rosanne (11) weet heel goed wie de kids graag op het podium zien. “We mogen echt met alles meedenken, dus ook wie de gastartiesten worden. De eerste gastartiest hebben we al gebeld. Ik mag alvast verklappen dat Suzan & Freek komen optreden bij Groots Junior.”

Deze editie van het kinderconcert staat in het teken van UNICEF, ’s-werelds grootste kinderrechtenorganisatie. Guus Meeuwis, ambassadeur van UNICEF, wil met Groots Junior op een leuke manier aandacht vragen voor het werk van UNICEF en in het bijzonder haar ‘eerste 1.000 dagen’ voedingsprojecten. De zanger en zijn Junior Mangementteam roepen de bezoekers en bedrijven dan ook op om samen met hen in actie te komen om uiteindelijk een mooi bedrag te kunnen doneren.

“1 op de 3 kinderen in de wereld is niet goed gevoed. Kinderen die slecht gevoed zijn tijdens hun eerste 1.000 levensdagen hebben minder kans te overleven en kunnen een onomkeerbare groei- en of ontwikkelingsachterstand oplopen. We zijn dan ook blij dat Guus als ambassadeur met dit kinderconcert aandacht wil vragen voor dit belangrijke thema”, aldus Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland.

Het Groots Junior concert zal de kleine bezoekers trakteren op de bekende Groots met een zachte G-elementen, waaronder een spectaculair decor, mooie lichtshow en special effects. Hierbij zal rekening worden gehouden met de leeftijd van de jonge concertgangers. Zo zijn er zitplaatsen gecreëerd op het veld, is er voldoende ruimte om te dansen en zijn er lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen. De liedjes van Guus zullen centraal staan, al zijn grote hits komen zeker voorbij, maar er zijn ook speciale gasten. En kinderen houden van verrassingen, dus die zijn er ook.

Kaarten HIER