‘DE JONGENS VAN’ IN DE FINALE VAN 3FM’s ‘CARNAVALSHIT VAN HET JAAR’

Met de meeste stemmen ooit in het radioprogramma ‘Partij voor de Vrijdag’ lieten ‘De Jongens Van’ de medekandidaten Veul Gère en Sjpringlaevend achter zich in de strijd om de titel voor ‘Carnavalshit van het jaar’ bij radiozender 3FM.

Tijdens de live uitzending van ‘Rob van de Radio’ werden ‘De Jongens Van’ afgelopen vrijdag uitgeroepen tot dé winnaar van de wekelijkse poll. In de aanloop naar Carnaval zal blijken of ‘De Jongens Van’ de winnaars zullen zijn van de titel: “Carnavalshit 2020”.
‘De Jongens Van’ brachten recent de single ‘Bittergarnituur’ uit. De track ontstond op een bijzondere manier: tijdens een Foute Quiz Party in evenementenlocatie ‘De Jongens Van’ in Spijkenisse werd er gevraagd om een bittergarnituur bij de Quiz. Tijdens het wachten hierop werd ‘Atje voor de sfeer’ van Rene Karst gedraaid, waarna spontaan de tekst door een van de deelnemers aan de quiz werd vervangen voor “Bittergarnituur”. Dit gaf hilariteit ten top. De tekst en het positieve gevoel bleef hangen en het team van ‘De Jongens Van’ hadden het gevoel dat ze hier iets mee moesten doen. Omdat er, gezien de tijdsdruk van het komende Carnaval, geen tijd was om een zanger te gaan zoeken voor dit nummer was Ralph Kaulingfreks door zijn vriendengroep noodgedwongen benoemd tot de zanger om vervolgens snel gezamenlijk de studio in te gaan bij DJ Galaga. In een tijdsbestek van een week was de single ‘Bittergarnituur’ een feit.
Zanger Ralph over ‘Bittergarnituur’: het liedje is op zo’n leuke en spontane manier ontstaan en het opname proces was zo’n gezellige bende dat we het prachtig vinden dat een vriendengroep uit Spijkenisse, “boven de rivieren”, de Brabantse / Limburgse carnavalsacts verslaan in een wedstrijd bij 3FM. Het toont aan dat Carnaval een prachtig mooi feest is dat door heel Nederland gedragen mag worden. De tekst van het liedje is zo herkenbaar en zoals Rob van de Radio ook zei: ‘s’ochtends als je wakker wordt, dan zit het liedje nog steeds in je hoofd.’ Misschien toont het wel aan dat een echte hit ontstaat en niet gemaakt wordt. Alle media aandacht en interview aanvragen vinden wij in ieder geval enorm leuk! Er zijn zelf aanvragen binnengekomen voor optredens. Super gaaf!”
Bij ‘Bittergarnituur’ namen ‘De Jongens Van’ ook een videoclip op: