“titelsong ‘Samen zijn’ alsnog opgenomen door hoofdrolspeler”

Zangeres Marescha brengt samen met producer Melchior Rietveldt een Engelstalige bewerking uit van een alom geëerde klassieker. Voor de producer heeft deze song een bijzondere betekenis.

‘Samen zijn’, wie kent dit prachtige lied niet? Door alle jaren heen nog even succesvol en indrukwekkend. De door Tom Manders jr.,Peter van Asten en Richard de Bois destijds geschreven song, was de titelsong van de succesvolle kinderfilm Pompy de Robodoll. Producer Melchior Rietveldt vertolkte destijds een van de hoofdrollen in deze film en de bedoeling was dan ook dat hij het nummer ‘Samen zijn’ zou gaan vertolken. Wegens zakelijke overeenkomsten met zijn platenlabel is daar geen toestemming voor gegeven en heeft uiteindelijk Willeke Alberti het tot een prachtige hit weten te maken.

Nu 35 jaar later, brengt de producer alsnog een eigen versie uit van dit prachtige lied.

“Er zijn verscheidene engelstalige bewerkingen geweest de afgelopen jaren en het heeft ons geïnspireerd, in combinatie met de nostalgie van de oorsprong van het nummer, om daar een eigen arrangement van op de plaat te zetten. ”

De klassieke melodie, in combinatie met de klanken van nu en de warme stem van Marescha, maken een verassend eindresultaat.

“Ik ben supertrots dat ik dit nummer in dit mooie arrangement heb mogen zingen. Een stukje geschiedenis herleeft en dat vind ik te gek!”, aldus Marescha.