Peter Koelewijn benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau

Zanger Peter Koelewijn is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. Dat maakte de 79-jarige rocker zelf bekend in het radioprogramma De MAX op NPO Radio 5.
Komende woensdag is het precies zestig jaar geleden dat de single Kom van dat dak af! van Peter Koelewijn en zijn Rockets voor het eerst op de radio werd gedraaid. Het nummer kwam in 1960 op nummer 1 in de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Ook nu wordt het nog veel gedraaid.
Het lintje kreeg Koelewijn van burgemeester Broertjes van Hilversum tijdens een bijeenkomst in de Wisseloord Studios in Hilversum. Daarbij waren ook alle nog levende leden van de Rockets. Volgens Broertjes heeft Koelewijn “op allerlei vlakken een onuitwisbare stempel op de Nederlandse popmuziek gedrukt” en is de onderscheiding verdiend vanwege “de enorme staat van dienst en zijn inzet voor de Nederlandse popmuziek”.
Koelewijn werd naar het caf√© van het complex gelokt onder het mom van een boekpresentatie. “Ik sta nog steeds perplex, ik ben ook heel erg trots”, zei hij in het radioprogramma. “Het is niet alleen een koninklijke onderscheiding, maar ook een onderscheiding van Nederland, zo zie ik het.”

BRON NOS