Matthias Woerdman bezingt in ‘Een echte maat’ de vriendschap met zijn beste kameraad

Matthias Woerdman maakt er geen geheim van dat hij al jarenlang een grote fan is van Jannes. Hij is dan ook zeer trots op het feit dat zijn nieuwe single ‘Een echte maat’ – die verschijnt bij Rood-Hit-Blauw produkties – qua sound heel dicht in de buurt komt van zijn idool.

En dat was precies de bedoeling van de uit Apeldoorn afkomstige sympathieke zanger, die het nummer opnam bij Studio-Evolution in Wehl. Matthias gaf aan producer Marco Luesink en tekstschijfster Marjolein Reekers (echtgenote van zanger Robbie Kee) zijn gewenste ingrediënten mee voor de tekst. Het moest deze keer niet over de liefde gaan, maar over z’n beste maat Adriaan Kroon, die hij al van jongs af aan al kent. ‘We kennen elkaar echt door en door. Een echte vriend leest je gedachten en woorden zijn vaak overbodig. Samen lachen en je verdriet delen hoort ook bij echte vriendschap. Met de juiste vriend ben je nooit alleen’, meent Matthias. ‘Een echte maat’ is een compleet nieuw nummer. Matthias heeft als doelstelling geen liedjes te gaan coveren. Daar houdt hij niet van. Een volledig eigen nummer is voor hem dan ook altijd een vereiste.
‘Kwalitatief is deze productie een stapje hoger dan ik tot nu toe heb uitgebracht. Daarom ben ik ook erg blij met de aangegane samenwerking met Ronald Visch van platenlabel Rood-HitBlauw. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ronald z’n uiterste best doet om het nummer goed uit te brengen en te promoten‘, aldus Matthias.
De CD single ‘Een echte maat’ is vanaf vandaag 1 januari 2020 verkrijgbaar op de bekende platforms.
De videoclip (opname Roy Otters) is opgenomen op verschillende locaties in Apeldoorn en ter
promotie op diverse televisie- & clipstations te zien.