“LIEF KIND VAN MIJ” IS DEBUUTSINGLE VAN SISSI

Sissi ( Kooijman ) Choulis, geboren op 20 juli 1983 te Hoorn schreef zelf een tekst en nam het nummer op en komt met een prachtig lied over en voor haar kinderen.

Kinderen waarvoor zij als alleenstaande moeder zorgt dit alles naast haar werk en hobby’s waaronder muziek. Ik heb vanaf het begin, een heel goed gevoel gehad over het nummer “Lief kind van mij”. Omdat de tekst echt uit mijn hart stroomde. Ik begon te zingen na wat er allemaal afgespeeld had en de woorden stroomde letterlijk uit mijn mond. De kinderen kwamen s ’middags thuis vanuit school en er gebeurde zoveel. De een had een strubbeling met de ander, de ander kreeg iets niet voor elkaar. De jongste ervaarde weer door de oudere dat ze letterlijk de jongste is, het welbekende alfa gedrag. Je ziet het gebeuren, je doet wat je als alleenstaande moeder moet doen, je treed op, je helpt, je haalt ze uit elkaar, je legt uit, je troost, je verdedigd, noem maar op.

Al vanaf kleins af aan voelde zij zich aangetrokken tot muziek. Mijn opa zong in een mannenkoor en had een prachtige stem, en omdat hij veel bij ons thuis was groeide ik op met muziek vandaar dat ik zelf ook altijd aan het zingen was. Ik genoot toen al, en mijn Opa zag volgens mij een echte artiest in mij. Hij was mijn beste vriend, hij gaf mij liefde en aandacht en samen maakten we grapjes en lachten we erg veel. Toen ik iets ouder was kwamen er complete melodieën in mij op en verzon ik daar tekst bij of zong ik op een bestaand liedje een andere tekst. Dacht dat het normaal was, of sterker nog, niet boeiend was. En nu dan mijn eerste eigen geschreven nummer “Lief kind van mij”

Juist doordat ik de enige ouder ben die mijn kinderen opvoed, is mijn grootste angst, dat ik vroeg al uit hun leven weg zal vallen. Ik ga daar natuurlijk niet van uit, maar toch denk ik daar wel eens aan. Middels dit eigen nummer wil ik dat ze weten dat ik van ze houd, en ik in ze geloof, aldus Sissi. 1