KALVIJN EN DE KAST RELEASEN SINGLE

Op zaterdag 14 december j.l. vierde de Friese popgroep De Kast in originele bezetting de start van hun 30-jarig jubileum in de AFAS Live te Amsterdam. De Kast was de eerste Nederlandstalige band die in de AFAS Live (Heineken Music Hall) een uitverkocht concert gaf.

Ze waren eind jaren negentig bijzonder populair en deden vele speciale concerten, o.a. speelde de groep als eerste Nederlandse band 3x voor een uitverkocht Gelredome.

Speciaal voor hun jubileum heeft de band de handen in een geslagen met één van de populairste You Tuber van Nederland: Kalvijn. Want De Kast megahit ‘In Nije Dei’ wordt opnieuw uitgebracht in een moderne versie.
Zowel Kalvijn als De Kast komen uit het Noorden en de klik is ook duidelijk hoorbaar. “Ik vind het tof om op deze manier een connectie te maken tussen Friesland en Groningen. Mijn Nederlandse tekst is een moderne vertaling van het originele Friese thema.” Kalvijn is met 1.2 miljoen abonnees razend populair op YouTube en heeft net een gouden plaat mogen ontvangen voor zijn hit “De Missie”.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .