Finalisten voor de 100% NL Awards!

De 100% NL Awards worden dit jaar alweer voor de elfde keer uitgereikt. De afgelopen weken kon je stemmen op de genomineerden in zes categorieën; Zanger van het Jaar, Zangeres van het Jaar, Groep/Band van het jaar, Doorbraak van het Jaar, Album van het jaar en Hit van het Jaar.
De eerste stemronde is verlopen en de finalisten zijn bekend.
Afgelopen weken kon er gestemd worden op je favoriete artiest. Duncan Laurence, Snelle en Suzan & Freek zijn in meerdere categorieën finalist geworden en daarmee de grootste kanshebbers op een 100% NL Award. Tot 16 januari 12:00 kan jij je stem uitbrengen op jouw favoriet!

Echt te gek om te zien dat nieuw talent zó omarmd wordt door het publiek”, licht Martijn Zuurveen, station director 100% NL, toe. “2019 was voor deze artiesten een fantastisch jaar; Duncan die het Eurovisie Songfestival won, Snelle die zowel solo als met Marco Borsato een populaire hit scoorde en Suzan & Freek die hun eerste album lanceerde. Afgelopen jaar werd Davina Michelle op haar beurt de grote winnares van de 100% NL Awards en bleef ongekend populair. Je kunt er niet meer omheen, de Nederlandse popmuziek gaat door het dak en Nederland is klaar voor nieuw talent. Wat ons betreft zijn we nog lang niet klaar!” aldus Martijn Zuurveen.
Vijf categorieën
De 100% NL Award voor Hit van het Jaar wordt binnenkort uitgereikt en gaat niet mee in de finalistenronde. De categorieën waar in de finaleronde op gestemd kan worden zijn: Zanger van het Jaar, Zangeres van het Jaar, Band/Groep van het Jaar, Doorbraak van het Jaar en Album van het Jaar. Afgelopen december werd Krezip al geëerd met een 100% NL Oeuvre Award, die dit jaar voor de tiende keer werd uitgereikt. De overige 100% NL Awards worden in januari overhandigd aan de betreffende winnaars. Er kan vandaag vanaf 12:00 uur gestemd worden op de finalisten, de stemmen die in de eerste ronde binnenkwamen tellen niet meer mee.

Stemmen HIER