Familiar Ground, een muzikaal project

Zijn naam is Henk Lieberton en muziek maken zit in z’n bloed. ‘Ik heb het van huis uit meegekregen’, zegt Henk. Liedjes schrijven, een verhaal vertellen is waar hij blij van wordt.

HENK:

Dat er een album zou ontstaan had ik zelf nooit gedacht. Aanvankelijk schreef ik instrumentals. Muziek om als film- of documentaire muziek te gebruiken. Dat was ook de eerste samenwerking met m’n broer Ron Lieberton. Ik had een half idee en Ron vulde het aan. Ik zocht naar een bredere samenwerking en ik kwam als eerste uit bij mondharmonica speler Martijn Luttmer, die net als ik in Hilversum woont. Dat is nu ruim 2 jaar geleden. We schreven samen een instrumental en namen ‘m op. Het is uiteindelijk een album track geworden.

Sindsdien ben ik gewoon gaan werken met wie er op m‘n pad kwam. Ik voelde me uitgedaagd om ook teksten te schrijven. Met een beetje hulp van Romy Eilers schreef ik toen ‘When the Stars Align’. De volgende stap was iemand zoeken die het liedje wilde zingen, dat werd Wanda Heijnneman. We speelden al samen in een coverband dus de link was snel gelegd. Vervolgens waren we zo blij met het resultaat dat er snel weer inspiratie ontstond voor het schrijven van nieuwe stukken. Dat was eigenlijk het begin van het album idee wat later Familiar Ground zou gaan heten.

Ik hou zelf van veel verschillende muziekstijlen en dat wilde ik ook terug laten komen op het album. Engelstalige easy listening popliedjes. De samenwerking met andere zangers, zangeressen en componisten breidde zich uit. Voor ieder nieuw liedje werd er een bandje samengesteld. Zo ontstond er ook samenwerking met onder andere Natasja den Toom, Franklin Brown, Miss Beulah en Erika Karst.

Heel bepalend voor het album is mijn broer Ron geweest. (Ron Lieberton, o.a uit de band Zinatra. red.) Van hem heb ik veel geleerd hoe een nummer te bewerken en te produceren. Zelf heeft hij ook geschreven en gearrangeerd voor het album.

“Familiar Ground” is in eerste instantie als cd uitgebracht. Voor meer informatie check ook de Facebook pagina Familiar Ground.