Docu; ‘Het is wat het is’ – Het einde van Jan en Anny op de bühne

Documentaire waarin men terugblikt op de carrière van het zangduo Jan Keizer en Anny Schilder. We zijn getuige van de laatste zes maanden van hun afscheidstournee als zangduo en maken mee dat ook in Zuid-Afrika en Roemenië de twee zangers veel betekenen.

 

Volendammer klanken in Roemenië

Jan Keizer en Anny Schilder namen eind vorig jaar afscheid met een groot concert in de Jaarbeurs. Documentairemakers volgen de twee oud-BZN-boegbeelden tijdens de voorbereidingen hierop, in Zuid-Afrika en Roemenië.

Jan Keizer en Anny Schilder zetten een punt achter hun gezamenlijke carrière en doen dat op toepasselijke wijze: met muzikale beelden uit den vreemde. Te zien in Documentaire Jan en Anny is hoe de twee oud-BZN-boegbeelden toewerken naar hun afscheidsconcert en dat doen ze onder meer in Zuid-Afrika en Roemenië.

Alle hoeken van de wereld
Dit soort beelden zijn onlosmakelijk verbonden met Jan en Anny, die in de hoogtijdagen van BZN zo’n beetje elk jaar om een nieuw album te promoten naar een tropische locatie vlogen voor een muziekspecial. Tenerife, Marokko, Maleisië: de Volendammers kwamen in alle hoeken van de wereld. Zuid-Afrika deden ze bijvoorbeeld ook al eerder aan, in 1993 en 2005. In Roemenië maakten ze niet eerder een special. Zo nemen de twee nog afscheid met een primeur.

 

Datum
Zo 5 januari 2020
Tijd
16:10 tot 17:05
Zender
NPO 1