Willem Barth annuleert alle optredens tot half januari 2020

Willem Barth laat weten dat hij tot halverwege januari 2020 i.v.m. stemproblemen alle optredens op advies van z’n KNO-arts moet annuleren. ‘Eigenlijk heb ik er al bijna anderhalf jaar last van. Je kent jezelf natuurlijk heel goed en weet precies hoe je zingt, wat je doet én wat je kunt.

Op een gegeven moment merk je dat het allemaal wat moeilijk gaat. Je gaat dan denken of het door het vele werken komt of last hebt van een griepje. Omdat veel collega’s ook ervaring hebben met stemproblemen ga je met hen in gesprek. Uiteindelijk kom je dus terecht bij de KNO- arts die een kijkoperatie uitvoerde. Die constateerde dat mijn stembanden niet meer op een normale manier functioneerden. Ik kreeg medicatie en een maagonderzoek. Daar bleek ook nog dat ik een scheurtje in m’n middenrif had. Ik dacht….nou…doe er wat aan, maar dat blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Een operatie is wel mogelijk, maar die is best ingrijpend. Voorlopig is rust het beste medicijn’, vertelt Willem.

In januari wil hij het zingen weer op een laag pitje oppakken. Op die manier kan hij merken of de rust hem goed heeft gedaan. Mocht dat niet het geval zijn dan overweegt Willem om naar één van de beste specialisten op dit gebied, Hans-Dieter Hesse, in Hamburg te gaan. Hij werk met een laser en dat schijnt minder schadelijk te zijn.

Voor Willem zit er dus niets anders op dan voorlopig rust te houden. ‘Het is allemaal heel erg vervelend. Tussen de oren kan ik zingen, maar de ‘apparatuur’ werkt niet meer zoals het moet. Zachtjes zingen gaat nog wel, maar als ik hard ga zingen heb ik geen controle meer over de lusjes en de krulletjes. Laten we maar hopen dat ik spoedig hersteld ben. Ik zing inmiddels 20 jaar en heb eigenlijk nooit rust gehad. Ik gaf altijd gas en dat heeft me waarschijnlijk de das om gedaan’, aldus Willem.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .