Lauwtje, Kevcody, Thomas Berge – Zij Maakt Het Verschil

Ter ere van het 25-jarig bestaan van de band Van Dik Hout zijn op het album ‘Van Dik Hout Verspijkerd’ hun grootste hits in een nieuw jasje gestoken. Van Dik Hout is verantwoordelijk voor klassiekers als ‘Stil In Mij’, ‘Laat Het Los’ en ‘Mijn Houten Hart’ met de Poema’s.

Als eerbetoon aan deze tophits zijn er acht nieuwe songs ontstaan, waarbij Urban artiesten als Josylvio, Snelle, Hef, F1rstman en Jairzinho een samenwerking zijn aangegaan met Pop artiesten als Do, Sharon Doorson, Thomas Berge en Elske DeWall. De tracks zijn geproduceerd door gerenommeerde producers als Esko, FRNKIE en Whiteboy.

Deze unieke samenwerkingen hebben geleid tot een album waarin Van Dik Hout fans de hits in een nieuwe variant horen en een nieuwe generatie kennis leert maken met deze Nederlandse Popklassiekers.

Zij Maakt Het Verschil is de eerste single van dit project

Lauwtje boekte dit jaar groot succes met haar album ‘Lauws’, die op #10 binnenkwam in de Album Top 100. Kevcody scoorde eerder een hit met het nummer ‘Design’ met Hansie, die ruim 2,5 miljoen keer is gestreamed op Spotify. Thomas Berge bracht dit jaar zijn nummer ‘In Het Donker’ uit en nam deel aan het populaire programma Expeditie Robinson.

Hierop volgend komen op 6 december de volgende release van het album uit en deze wordt dagelijks opgevolgd door een nieuwe single. De climax vindt plaats op 13 december, wanneer het complete album ‘Van Dik Hout Verspijkerd’ digitaal, fysiek en op vinyl beschikbaar is. Op deze dag verschijnt tevens de Van Dik Hout klassieker ‘Stil In Mij’ van Josylvio en Do.

In deze videoclip mocht trouwens de connectie met een luchtballon niet ontbreken. De originele videoclip ‘Zij Maakt Het Verschil’ van Van Dik Hout samen met de Poema’s werd voor een luchtballon opgenomen. Daarnaast is het ook voor Thomas Berge van speciale betekenis, zijn eerste single ‘Mijn Luchtballon’ werd meer dan 800.000 keer verkocht en verspreid door Neckermann.