Stefke Lood eert dorpsgenoot Danyel Dirk bij nieuwe single

Danyel Dirk scoorde met “Als je de taal van de liefde verstaat”, nadat hij dat nummer in 1968 uitbracht. Helaas verongelukte de toen 22-jarige zanger in 1969. Deze hit werd destijds geschreven door Jan Theys en Bobbejaan Schoepen. Daarna werd de single gecoverd door John Terra en Luc Steeno.

Stefke Lood, de zingende loodgieter uit Leefdaal besloot om “Als je de taal van de liefde verstaat” opnieuw uit te brengen ter ere van dorpsgenoot Danyel Dirk, die dus 50 jaar geleden verongelukte. Stefke Lood zei op de regionale tv-zender ROB dat Danyel Dirk twee zussen heeft die nog in leven zijn. Voor hen is dit alvast een mooi eerbetoon aan hun overleden broer.

Jean-pierre Kerkhofs zorgde in de Artsound studio voor de productie en het nieuwe arrangement. “Als je de taal van de liefde verstaat” is als download beschikbaar via de gekende kanalen onder het label van R.S Muziek.