Paultje Poets – Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken

Zeg je ‘Als De Trommel Roept’, ‘Reuzenrad’, ‘Ik Heb Jou Niets Te Zeggen’, ‘Lijn 10’, of ‘Als We Straks Met Vakantie Gaan’, dan zeg je vrijwel direct: Paultje Poets! Feestartiest met een beetje meer! Jaren vol gezondheidsperikelen, na een ingrijpende operatie, vielen hem ten deel, maar dé volkszanger uit de Betuwe schudde alles van zich af.

 

Vele maten lichter, goed gerestyled, dus met fris nieuw elan en een platencontract bij NRGY Music op zak, maakte Paultje in 2018 een grootse comeback. Voorgoed terug in de schijnwerpers en nu vol gas met de blik uitsluitend nog op de toekomst gericht, presenteerde hij op 3 november van dat jaar de single ‘Daar in de Kamer (staan je spullen)’. Tijdens het uitverkochte “Paultje Poets & Friends” in het volledig in feeststemming verkerende Dorpshuis in Ochten, was het Jannes die hem daar symbolisch het eerste exemplaar van zijn comebacksingle overhandigde.

Afgelopen zomer verscheen de opvolger al, iets dat de ambities van de zanger onderschrijft. De aantrekkelijke remake van ‘Met M’n Knikker In De Zon’, dat dertien jaar geleden al door Paul was opgenomen, uitstekend ontvangen is in het circuit, wist zelfs het RTL-programma “Praat Nederlands Met Me” te halen. Inmiddels brengt Paul al een kleine 15 jaar geluidsdragers op de markt, en is hij verheugd te kunnen mededelen dat hij onlangs zijn contract heeft verlengd (foto). Tom Peters (NRGY/Stars Up) en Paul hebben getoost op de ondertekening voorafgaand aan de release van een nieuwe single. ‘Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken’, geschreven en gecomponeerd door Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg en in 2003 op single uitgebracht door één van Pauls ’s grote voorbeelden; Koos Alberts, is nu voorzien van de vrolijke Poets-sound. Opgenomen en geproduceerd door Frank Verkooyen in The Boom! Music studio in Breda, is Paul megatrots op het eindresultaat. “Van gevoelig levenslied naar een heerlijke polonaiseknijter”, zo onthult Paul, die lekker in z’n vel zit! Vanaf 6 november is ‘Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken’ van Paultje Poets te verkrijgen via de officiële downloadshops en te beluisteren via de streamingsdiensten!