Paul Sterkenburg ; Nederland is ziek!!!

Paul Sterkenburg, de nu 53 jarige zanger uit Ede, weet met zijn stem en zijn gevoelige teksten iedereen in verroering te brengen! Paul Sterkenburg heeft het uiterlijk van een stoere, ruige kerel (al heeft hij zijn lange staart inmiddels afgeknipt), maar niets is minder waar.

 

Onder dat ruige, getatoeëerde schild schuilt namelijk een hart van goud.
Paul Sterkenburg werd geboren op 22 oktober 1966, in het Juliana ziekenhuis te Ede. Muziek stond al op zeer jonge leeftijd hoog in zijn vaandel. Zijn ouders, Wout & Ditje, hadden een orgel aangeschaft, waarop Paul Sterkenburg zich heerlijk uit kon leven. Deze uitlaatklep is later uitgegroeid tot het zelf componeren, teksten schrijven en zingen.
In 1996 beproefde Paul Sterkenburg samen met het bekende producers duo Riny Schreijenberg & Emile Hartkamp zijn eerste geluk met de release van zijn debuutsingle ‘NIEMAND ZOALS JIJ’. Dat werd een succes!
Na diverse televisie optredens, ruime radio aandacht, notering in de tip 10 van de RABO Top 40, notering (nummer 2) in de vaderlandse top 15 van Radio Noordzee, etc, kwam de vrolijke opvolger ‘DESIREE’. Een jaar later kwam het gevoelige ‘GOUDEN DRAAD’. Met beide liedjes heeft Paul Sterkenburg ook ruimschoots radio aandacht genoten. En toen werd het even stil!
Maar die stilte wordt verbroken door het uitbrengen van een nieuwe single. ‘NEDERLAND IS ZIEK’ is de titel en is zoals de titel al doet vermoeden een protest lied. Als je het nieuws volgt en de mensen hoort kunnen we van dit nummer zeggen dat het de mening van velen is met een muziekje eronder.
Paul Sterkenburg verantwoordelijk voor zowel de tekst als de muziek. Deze single is van heden ook beschikbaar als download via de streaming sites te beluisteren in de horeca via de muzieksystemen en je kunt het nummer aanvragen bij je favoriete radiostation
Paul Sterkenburg is een echte doorzetter, ’n Nederpop Talent… ’n Talent die een vaste plaats in ons muziekwereldje verdient!!!