Geke maakt Kerstsingle en videoclip met De Zonnepitten uit Emmeloord en Geke`s Tiental uit Urk.

Zangeres Geke van der Sloot en leidster van De Eerste Urker Zangschool Geke’s Tiental maakt dit jaar een Kerstsingle met kinderen van de ZMLK (zeer moeilijk lerende kinderen) Zonnebloemschool uit Emmeloord.

Het lied heet “De kleine trommelaar” tekst is van Gert Timmerman en Geke van derSloot. Audio De Boer Urk nam het lied op in de Bethelkerk van Urk. Rienk Bakker bespeelde de vleugel en de mix is van Jauke van Dokkum. Mandemol nam vandaag de videoclip op.

*Videoclip:
Vandaag 6 november is op de Zonnebloemschool in Emmeloord ook een echte videoclip opgenomen, wat voor De Zonnepitten de eerste keer is. Ze waren best zenuwachtig, maar alles staat erop.

*Presentatie met de burgemeester:
Op Wereld Gehandicapten Dag op dinsdag 3 december komt deze single uit bij alle streamingdiensten zoals Spotify en iTunes en de waarnemend burgemeester van Urk Ineke Bakker krijgt op 3 december het eerste exemplaar. De Verenigde Naties hebben 3 december uitgeroepen tot de `Internationale Dag voor Mensen met een Beperking! In Nederland is deze dag bekend als Wereld Gehandicapten Dag.

*Doemee- Award:
Op 12 december gaat Geke naar Doetinchem, omdat de single is genomineerd voor de Doemee-Award! Samen sterk voor een inclusieve samenleving. Deze stimuleringsprijs is voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Met hun enthousiasme maken ze het verschil. Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met de Doemee-award!

*Kerstviering:
Op 18 december draait de videoclip dan nog op de kerstviering van de Zonnebloemschool en krijgt de directeur Aart Reussing ook een eerste exemplaar. Voor alle informatie over De Zonnepitten zie de website www.gekestiental.nl en op het YouTubekanaal van Geke’s Tiental is vanaf 3 december ook de Kerstclip te zien.

*De Zonnepitten zullen ook zingen op 5 mei 2020 als Geke haar 40- jarig jubileum viert met Geke`s Tiental in de Bethelkerk tegelijk met 75 jaar VRIJHEID

*Foto van de opname van vandaag op De Zonnebloemschool Emmeloord. Foto`s
van Aline Snijder Voor alle informatie; info@gekestiental.nl