Barry Hay, JB Meijers en Danny Vera hebben samen een cover opgenomen van Roy Orbison.

‘Blue Bayou’ is de eerste single van ‘For You Baby’, het gezamenlijke coveralbum van Barry Hay en J.B. Meijers. Dat nummer wordt geschreven in 1961 door Roy Orbison en Joe Melsen, die samen ook verantwoordelijk zijn voor Orbison-klassiekers als ‘Only The Lonely’ en ‘Crying’.

Laatstgenoemde krijgt het eerste idee voor de mijmerende song tijdens een roadtrip van Arkansas naar Texas, waarna Orbison het nummer afmaakt en opneemt. De plaat zelf verschijnt pas anderhalf jaar later. Vooral in Engeland heeft Orbison er een hit mee, in de VS minder dan verwacht en in Nederland gebeurt helemaal niets. Wij kennen hier vooral de versie die Linda Ronstadt in 1977 maakt van ‘Blue Bayou’, te vinden op haar meest succesvolle album ‘Simple Dreams’. Glenn Frey van de Eagles en J.D. Souther attenderen Ronstadt op het nummer. In 1978 zal ‘Blue Bayou’ Ronstadt twee Grammy Awards opleveren, voor Best Pop Vocal Performance – Female én voor Record Of The Year. Het nummer is sindsdien meer met de naam van Ronstadt verbonden dan met die van Orbison. Hoewel, de Roy Orbison-versie werd in 2017 gebruikt in een aflevering van de Netflix-hitserie ‘Stranger Things.