ANCORA’S BIJZONDERE BEATLES-KLASSIEKER

Het werd gezien als één van de vele fraaie verrassingen van het Ancora album Wind In De Zeilen, dat eind vorig jaar verscheen: de cover van de legendarische Beatles-hit Hey Jude. Het nummer is door Ancora omgebouwd naar Hey Jij en vervolgens in de kenmerkende stijl van het zangtrio uitgevoerd.
De Nederlandse tekst is geschreven door Edwin van Hoevelaak.
Recent werd het nummer spontaan opgepikt door Radio NL en vervolgens haakten meer stations aan. Het opmerkelijke aantal positieve reacties vanuit luisteraars en fans, maakten de keus om Hey Jij als single uit te brengen nogal simpel. Dus komt het nummer vanaf deze week beschikbaar via alle bekende kanalen.
Over de titel van het reeds genoemde vierde Ancora album, Wind In De Zeilen, mag inmiddels wel worden gezegd dat deze profetisch is gebleken. Het gaat Ancora namelijk bijzonder goed. Het album heeft het, evenals de voorgangers, meer dan uitstekend gedaan, de singles zijn op vrijwel alle regionale en specifiek Nederlandstalige stations ruimschoots aan bod gekomen en de optredens en de vele fan reizen, die Ancora heeft georganiseerd zijn stuk voor stuk een succes.
Ancora werkt momenteel aan een album, dat naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar zal verschijnen.