‘????? ???? ?????? & ?????’ boek & CD van zanger Syb van der Ploeg ( De Kast )

In zijn boek โ€˜Leven voor muziek en sportโ€™ vertelt Syb van der Ploeg op autobiografische wijze over hoe muziek en sport hem als acteur, muzikant, sporter, maar vooral als mens mede hebben gevormd. Van zijn eerste bandje tot de meest recente theatervoorstelling en alles daartussenin, met een grote rol voor De Kast.

Syb; “De weg ernaartoe, de doorbraak en de hoogtijdagen, maar ook de andere kant van het succes en de invloed op het dagelijkse leven. Over mijn jeugd, van de vroegste schreden op het voetbalveld en de eerste racefietsjes tot een hele triatlon op mijn vijftigste.

Mijn eigen verhaal staat centraal, maar ook dat van mijn sporthelden. Mannen die stuk voor stuk van invloed zijn geweest in mijn leven: Foppe de Haan, Hennie Kuiper, Rintje Ritsma, Gerard Nijboer, Rob Barel en Henk Angenent. Zes persoonlijke interviews met de sporthelden sluiten naadloos aan bij mijn eigen verhaal en zijn terug te lezen in het boek.”

 

Beschrijving boek & Cd;

Het boek โ€˜Leven voor muziek en sportโ€™
In het boek โ€˜Leven voor muziek en sportโ€™ vertelt Syb van der Ploeg openhartig over hoe muziek en sport hem als acteur, muzikant, sporter, maar vooral als mens mede hebben gevormd. Van zijn eerste bandje tot de meest recente theatervoorstelling en alles daartussenin, met een grote rol voor De Kast. De weg ernaartoe, de doorbraak en de hoogtijdagen, maar ook de andere kant van het succes en de invloed op het dagelijkse leven. Over zijn jeugd, van de vroegste schreden op het voetbalveld en de eerste racefietsjes tot een hele triatlon op zijn vijftigste. Syb zijn eigen verhaal staat centraal, maar ook dat van zijn sporthelden. Mannen die stuk voor stuk van invloed zijn geweest in het leven van Syb: Foppe de Haan, Hennie Kuiper, Rintje Ritsma, Gerard Nijboer, Rob Barel en Henk Angenent. Zes persoonlijke interviews met de sporthelden sluiten naadloos aan bij zijn eigen verhaal en zijn terug te lezen in het boek.
Syb over de CD โ€˜Leven voor muziek en sportโ€™
โ€œSport en muziek hebben mij door tegenslagen geholpen en mijn leven enorm verrijkt. In de voorstelling โ€˜Sportsoundโ€™ die ik twee jaar geleden speelde kwamen daarover zoveel anekdotes en sportverhalen naar boven, dat ik het de moeite waard vond om ze breder te verspreiden. Sport en muziek hebben mij ontzettend veel creativiteit, inspiratie en levenslust gegeven. Daar ben ik dankbaar voor en dat wil ik graag overdragen met deze CD waar mijn mooiste nummers op staan die direct gerelateerd zijn aan inspiratie, belevenissen en gevoel.โ€