Unique komt met debuut single “Hou me vast”

Tijdens optredens van stemmingsorkest Unique komt vaak de vraag vanuit het publiek “Hebben jullie ook een CD?”, en telkens moet dan hetzelfde antwoord worden gegeven… Nee helaas, nog niet..!

…….maar we hebben wel kaartjes en een aansteker met opener voor je. Hoe vaker de vraag kwam des te meer dát stukje bij de bandleden begon te knagen en hebben Hindrik, Ria & Jan begin september 2019 vervolgens eindelijk de knoop door gehakt. Ze
besloten Martin Sterken een belletje te geven met de vraagstelling wat hij hierin voor ons kon betekenen. Martin, direct enthousiast, kon aan onze eisen voldoen. Namelijk een nummer voor ons schrijven op en melodie wat nog nooit heeft bestaan, geen cover dus, en een arrangement waarin veel accordeonmuziek te horen was, de piratensfeer, en een nummer wat lekker vlot klinkt met een krachtig refrein. Alle ingrediënten voor ons op te nemen nummer lagen klaar en zo is “Hou me vast” geboren aldus Hindrik namens Unique.
Uit Altena (Peize), een dorpje in het noorden van Drenthe en uit Roden komen de bandleden van Dans- en Stemmingsorkest Unique. Als man en vrouw hebben Hindrik (toetsenist) en Ria (zangeres) jaren lange ervaring in de muziekwereld en zijn inmiddels een begrip in het Noorden geworden. Jan, een ras echte drummer uit Roden, is als laatste toegevoegd aan de band en heeft zijn sporen verdient als drummer bij, in vooral het Noorden bekende orkest “De Zeroda’s”.