Mick Harren – Jij gaat mijn liefde missen

Mick Harren (52) wilde eigenlijk geen cover, maar zijn nieuwe single ‘Jij gaat mijn liefde missen’ is toch een cover. Het is eigenlijk ook niet zo erg, want zijn grootste succes ‘Sweet Caroline’ (2007) was natuurlijk ook een cover.

Mick Harren was niet van plan om een cover uit te brengen, ondanks dat zijn grootste hit ‘Sweet Caroline’ ook een cover is. Hij wilde graag een eigen geschreven single uitbrengen. Zelf draait hij graag liedjes van Lou Rawls, met name ‘You never find’ en ‘See you when you get there’. “Ik draaide het altijd al, die zing ik altijd uit volle borst mee.”, aldus Mick. Desondanks dat het geen cover mocht worden, heeft hij toch gekozen voor de muziek van Lou Rawls: ‘You’ll never find another love’ is ‘Jij gaat mijn liefde missen’ geworden.

“Ik moet wel een moderner jasje, maar zonder het origineel te schaden.”, legt Mick uit. De karakteristieke piano uit de klassieker is gebleven en het is volgens de zanger een dansbaar en makkelijk mee te zingen nummer door de tekst van Mick en Bram Koning. “Ik ben er heel blij mee.”, vervolgt hij.