Mannes geeft ‘Lady in Blue’ een nieuw leven

Dat mannen niet naar vrouwen luisteren kan wat Mannes betreft naar het rijk der fabelen worden verwezen. Hij doelt daarmee op de tip die hij van z’n vrouw kreeg om het in 1975 gelanceerde lied “Lady in Blue” van Joe Dolan in een Nederlandstalige variant uit te brengen.

Ook z’n zwager vond dat een geweldig idee. Mannes dook meteen achter de laptop om het desbetreffende lied te beluisteren. ‘Ik was gelijk onder de indruk van de mooie melodielijn. Omdat ik al vele jaren met Henri van Velzen en Martin Sterken samenwerk, bracht ik de mannen op de hoogte van mijn plan, of liever gezegd het idee van mijn vrouw en zwager, om hier een hedendaagse versie van uit te brengen.
Martin heeft de track compleet verbouwd en heeft bovendien een prachtige tekst geschreven. Het gaat over een meisje in een blauwe jurk die zich eenzaam voelt. Op een feestje kom ik haar tegen en probeert haar te versieren…..’, onthult Mannes. Net zoals de originele versie begint “Lady Blue” vrij rustig. Met invloeden van een Gypsy gitaar wordt het tempo opgevoerd tot een feestplaat van jewelste. ‘Ik ben er zo blij mee. Vooral de blazers maken de productie compleet. Het is een mooi vervolg op ‘Braziliaanse nachten’, aldus Mannes. In de videoclip die opgenomen is door William ten Kate wordt de verhaallijn uiteraard uitgebeeld. “Lady Bue” verschijnt op het HVV label en is vanaf 11 oktober 2019 verkrijgbaar.