Steernvanger muzikaal hoogstandje uit Groningen

Groningstalige indiefolk, dat hoor je niet elke dag! Of eigenlijk – de term misschien niet, maar de muziek hoor je juist steeds vaker: de Groningse band Steernvanger timmert vol ambitie aan de weg. Steernvanger is op het moment een van de meest optredende Groningstalige acts en is vaak te horen op regionale zenders, van Groningen tot aan Twente.

Hun muziek is toegankelijk en vrolijk, maar ontroert ook. Met hun poëtische, Groningstalige teksten en de vele interactie met het publiek nemen de mannen van Steernvanger je door hun meerstemmige indie folk op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, terug naar hun Grunneger roots – hun wortels.

Ook op de radio zijn ze razend populair want “Vandoage komt”uit het voorjaar van 2019 stond stevig in rotatie bij RTV Oost en RTV Noord terwijl “De wereld in mien kop”de zomerhit van 2018 was met 5 maanden in de Noord 19 ( de hitlijst van RTV Noord) en werd het nummer superster bij RTV Oost. Alle nummers die Steernvanger hebben uitgebracht hoor je regelmatig op diverse radiozenders van Groningen tot Limburg en alles wat er westelijk van ligt. Ook Vlaanderen kent Steernvanger. Vanaf 14 september wordt er een nieuwe single toegevoegd aan de discografie. “Alle beren aan de kaant” zal in het programma Cafe Martini op RTV Noord ( zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur) in première gaan en vanaf dat moment zullen ook de andere stations het nummer ontvangen en kan het nummer via download en of streaming in je bezit komen.

https://www.steernvanger.nl/