Roel van Dalen – VRIEND-

‘Vriend’ is de eerste single van het album ‘Mijn Dag’ van filmmaker en muzikant Roel van Dalen, ‘Mijn Dag’ gaat over een jeugd en hoe die je blijft achtervolgen tot in het volwassen leven. Het is een definitief afscheid van die jeugd en in zekere zin een eindafrekening.

Alles wat Roel van Dalen de afgelopen jaren had geschreven bleek voort te komen uit een kille en moeizame jeugd. Hoe de gevolgen ervan je kunnen blijven achtervolgen, altijd in je doorklinken, wilde hij laten horen. Niet levenslang, zo nam hij zich voor. Dat was het begin van dit album. De kilte van die periode wilde hij muzikaal vertalen door het gebruik van elektronica, maar wel in combinatie met een cello, om er warmte aan toe te voegen, nu hij zonder wrok of boosheid kan terugkijken.

De arrangementen van de stukken, met soms onheilspellende elektronica en die altijd warme cello, voelen conflicterend, maar dat weerspiegelt precies Van Dalens dubbele gevoel over zijn kindertijd. Uiteindelijk komt het goed, ook op deze plaat, in het laatste stuk:

Alles wat ik heb, is een breekbaar hart
Een heel leven lang
Het is vandaag mijn dag
Ik zag ‘t in een oogopslag

‘Mijn Dag’ is uitgebracht door Marista Records.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .