Peco – Tirolerparty

Zijn naam is Peter Coenen en is woonachtig in Zuid Oost Brabant. Hij neemt zijn eigen nummers op in zijn eigen opnamestudio aan huis. In de meeste gevallen gaat het om materiaal wat hij voor andere artiesten schrijft.Peco;
Af en toe componeer ik iets voor mezelf, zoals onlangs het instrumentale lied “Tiroler Party”, waarmee ik dan onder mijn pseudoniem “Peco” ( afgeleid van mijn eigen naam) naar buiten treed. Dat vind ik hartstikke leuk om te doen. Het is gemaakt als intermezzo bij grote feest evenementen en het is mijn nieuwste project.
Ik speel vanaf mijn 14e jaar accordeon, wat ik bij mijn vader, die muziekleraar was, heb geleerd. Later heb ik piano en keyboard gestudeerd. Ik vind de accordeon nog steeds een geweldig instrument omdat het geluid altijd voor een goede sfeer zorgt. Sinds de jaren 70 t/m heden speel ik in diverse bands, waarmee we ontelbare podia in binnen- en buitenland hebben mogen betreden. Daarnaast heb ik me toegelegd op geluidstechniek wat tot mijn eigen opname studio heeft geleid. Daarmee werk in nog steeds in opdracht voor andere artiesten die een eigen plaat willen maken. Daar zitten regelmatig landelijk bekende artiesten bij die ik van nieuw materiaal voorzie. Ik schrijf altijd zelf de tekst en of muziek omdat ik het ontwikkelen van iets nieuws de grootste uitdaging vind. Hoewel ik klassiek geschoold ben (piano) heb ik een zeer brede interesse voor zeer veel muziekstijlen. Ik kan evengoed genieten van een stevig dancenummer, als van klassieke pianomuziek. Ook houd ik van pop, blues, jazz en countrymuziek. Het maakt mij niet uit, als het maar goed gemaakt wordt. Maar zoals Tiroler Party aangeeft: Ik ben een gezelligheidsmens en daar hoort gezellige muziek bij. Kortom: een enorme liefhebber van muziek met een drive die niet te stoppen is.