Plaats en datums ESF 2020 bekend.

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer ‘Arcade’ heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam.

De laatste keer dat dit mega-evenement in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Niet omdat Nederland het jaar ervoor had gewonnen, maar omdat winnaar Israël zich terug had getrokken omdat de finale plaats zou vinden op een nationale rouwdag in Israël.

Songfestival 2020 in Rotterdam
De organiserende omroepen, NPO, NOS en AVROTROS hebben op 30 augustus bekend gemaakt dat het Eurovisie Songfestival 2020 plaats zal vinden in Ahoy Rotterdam. Verschillende steden zoals Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Maastricht en Den Bosch hadden een bidboek ingeleverd. Rotterdam en Maastricht kwamen op het gebied van accommodatie en financiële bijdrage nogal wat sterker uit de bus dan Utrecht, Arnhem en Den Bosch. Zwolle haakte echter al snel af, de directeur van evenementenlocatie IJsselhallen geeft aan dat de locatie op dit moment nog te klein is om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Breda en Leeuwarden hadden zich ook teruggetrokken als kandidaat om het Eurovisie Songfestival van 2020 te organiseren. Het evenement zou in Leeuwarden plaatsvinden in het WTC Expo, maar het plafond is te laag bevonden en er was niet genoeg tijd om dit nog aan te passen. Breda is vanwege de financiële risico’s die bij het organiseren van het songfestival horen afgehaakt. Ook Amsterdam haakt af om het Eurovisie Songfestival te organiseren. De Ziggo Dome en ook andere locaties zoals de Johan Cruijff ArenA en de RAI zijn niet meer beschikbaar en AFAS live is te klein.

De exacte data van het songfestival zijn inmiddels ook bekend.
Eerste halve finale songfestival is op dinsdag 12 mei 2020 in Rotterdam
Tweede halve finale songfestival is op donderdag 14 mei 2020 in Rotterdam
Finale songfestival is op zaterdag 16 mei 2020 in Rotterdam

Songfestival 2020 op televisie
Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en waarschijnlijk zullen ook in 2020 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen.