Normaal met Hemelvaart 2020 terug naar Lochem

Normaal gaat opnieuw een groot concert geven op Hemelvaartsdag in Lochem. Dat laat zojuist De Gelderlander op haar site weten. In 2020 zal het veld van het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg weer vol staan met 20.000 anhangers. ,,Zelfde tijd, zelfde locatie, zelfde bezetting”, zegt voorman Bennie Jolink (72) van de eind 2015 gestopte band.

De site schrijft verder;

Hoewel Normaal destijds een groots afscheidsconcert gaf in GelreDome, is de Achterhoekse dialectband nog niet klaar met optreden. Zo is er komende zondag een show op het Høkersweekend, bij De Tol in Zelhem.

Dat is bijna letterlijk in de achtertuin van Hummeloër Jolink, die met bassist Willem Terhorst, gitarist Ferdi Jolij en drummer Timo Kelder een set van ongeveer een uur gaat spelen. ,,Een cadeau voor het Anhangerschap, als dank voor het standbeeld”, zegt Jolink, doelend op het beeld van de band in Hummelo, dat er sinds voorjaar 2018 staat. Het Anhangerschap, de officiële fanclub van Normaal, heeft dat beeld betaald. ,,Met het optreden betalen we ze terug”, zegt Jolink.

Nieuw album van Normaal

Ook is de kans groot dat de anhangers binnen afzienbare termijn een nieuw Normaal-album kunnen scoren. Jolink werkt namelijk aan een boek met historische avonturen van de Achterhoekse band. ,,Daar komt een cd bij met nieuwe liedjes van Normaal.”

Op het album komen zeker vier, maar waarschijnlijk acht nummers. Het is grotendeels een verzameling liedjes die de bandleden al hebben liggen, aan sommige nummers wordt nog gewerkt. ,,En we moeten alles nog opnemen”, zegt Jolink.

De band hoopt het album en bijbehorend boek uiterlijk over twee jaar te presenteren. ,,Liefst wat eerder, maar ik leg mezelf geen deadlines meer op’’, zegt de zanger en kunstenaar die begin september 73 wordt. ,,Het boek wordt een verzameling van de meest bijzondere dingen die we in ruim veertig jaar Normaal hebben meegemaakt. Een beetje autobiografisch, maar vooral een werk waar de humor vanaf gaat spatten.’’

Jolink werkt ook nog aan roman en solo-album
Voordat Jolink zich daarop richt staan eerst nog twee andere projecten op stapel. De Hummeloër werkt aan een historische roman over de uit Hummelo afkomstige baron Van Heeckeren, die streed aan de zijde van Napoleon. ,,Daar komt óók een cd bij met oude liedjes waarin ik het woord Hummelo heb gebruikt.’’
Daarnaast hoopt de zanger volgend jaar een Engelstalig soloalbum uit te brengen. ,,Denk aan nummers in de stijl van Johnny Cash.’’
Normaal speelt zondag op het Høkersweekend, tickets voor die dag zijn uitverkocht. Wel zijn er nog dagkaarten te koop voor de vrijdag en zondag via anhangerschap.nl