Nieuwe single 3JS heet DE TOEKOMST

Na een kleine pauze zijn de mannen van de 3JS weer terug met hun nieuwe single ‘De Toekomst’. Dit is gelijk het eerste nummer dat ze uitbrengen in nieuwe formatie met bandlid Robin.

De Toekomst ontstond in de Votown Studio vanuit het idee dat de mannen hun komende album willen kunnen bestempelen als hun ‘meest positieve en meest zonnige’ album sinds hun eerste album “Watermensen”. Het uptempo nummer had een ritme dat in de studio gelijk aanvoelde als een ‘auto-rij-ritme’. Jan Dulles: “Het gaf gelijk het gevoel dat je achter het stuur zit te cruisen en dat gaf ons het idee om daar ook in de tekst naar te refereren: een rit in een auto als metafoor voor het leven, een reis naar de toekomst.”

“Of het om een carrière gaat, zoals nu in ons geval, of om een nieuwe baan, een nieuwe relatie of de geboorte van je eerste kind. De weg beweegt, langs bergen en dalen, harde stukken en onvoorziene bochten. Gister dacht je dat iets nog heel ver weg was en morgen ligt het alweer achter je.

Het doel is dat je naar het einde van je leven toe de met de auto in cruise-control op een rustige weg terecht komt maar tot die tijd is het vechten om de linker-baan. Zo rijden we de toekomst in. We hebben nog wel een weg te gaan. Er is wellicht een wonder nodig, om te komen waar we naartoe willen gaan, maar we doen het op gevoel. We gaan er vooral positief in: Het beste moet nog komen.”

Deze zomer kondigden de 3JS hun clubtour aan waarmee ze met 12 shows door heel Nederland touren. Met ‘De Toekomst’ geven de 3JS het startsein voor hun nieuwe album datvolgend jaar zal uit komen.

Met ‘De Toekomst’ introduceren Jan, Jaap en Robin een nieuwe catchy sound. De bijbehorende videoclip zal volgende week worden uitgebracht.

Luister HIER de toekomst