75 JAAR VRIJHEID – OM NOOIT TE VERGETEN! Bezongen door Huub Arents & Theo Peters

Op 17 september 1944 landden in Groesbeek duizenden Amerikaanse parachutisten. Operatie Market Garden was begonnen. In een paar dagen tijd werden er in de directe omgeving 8.000 parachutisten met oorlogsmateriaal gedropt en veranderde het dorp in een hels frontgebied.

De weg naar de bevrijding was echter nog lang. In het voorjaar van 1945 kwamen er grote hoeveelheden Canadese soldaten die hun weg baanden door Nederland en de Duitse bezetter probeerden terug te dringen. Opnieuw werd er in Groesbeek het dorp “aan de grens van de Duitse heuvelen” hevig gevochten. Op 5 mei 1945 gaf het Duitse leger zich over en was heel Nederland bevrijd. Oorlogsgraven in Groesbeek en omgeving met hun velen gesneuvelden soldaten, herinneren nog aan de bloedige strijd die heeft plaats gevonden.

Nu, 75 jaar na dato schreef Groesbeker Huub Arents in het kader van 75 Jaar Vrijheid het lied “Om nooit te vergeten” en heeft dit samen met Theo Peters – eens de leadzanger van het bekende orkest The Belcanto’s – op CD gezet. Beiden heren zijn na de oorlog geboren, dus niets van het geweld mee gemaakt. Maar vele verhalen, foto’s, films, herdenkingsplaatsen in hun dorp en ontmoetingen met oud strijders herinneren aan deze verschrikkelijke tijd. Een tijd om nooit te vergeten……….

De single is opgenomen in de Pars Muziekstudio in Milsbeek en te beluisteren op o.a. Spotify en verkrijgbaar bij alle bekende downloadstations. Op You Tube staat tevens een videoclip welke grotendeels is opgenomen op de Canadese begraafplaats in Groesbeek.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door . Bookmark de permalink .