Droom Jan Dulles ( 3JS) komt uit

Eind september komt er een droom van Jan Dulles ( zanger 3JS) uit: Samen met Ruben Hein en Jim vd Zee gaan ze drie ‘Crooner’-shows organiseren onder leiding van het Metropole orkest.

Muziek van Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole etc.  In Apeldoorn, Amsterdam en Enschede.

 

INFO;

In september eert het Metropole Orkest de muziek van de grote Amerikaanse jazzzangers tijdens concerten in Apeldoorn, Amsterdam en Enschede. Dit doet het orkest samen met drie Nederlandse zangers met compleet verschillende muzikale achtergronden. Jan Dulles, Jim van der Zee en Ruben Hein kruipen in de huid van de grootste crooners van vroeger en nu.

Een crooner wordt omschreven als ‘een zanger, meestal een man, die een ontspannen en intieme houding heeft en zingt met een zachte, lage stem’ Schoolvoorbeelden van crooners zijn o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Tony Bennett en Michael Bublé.

Ook Nederland kent een aantal waanzinnige en verrassende crooners. Jan Dulles werd bekend als lid van de Volendamse band de 3JS. Maar naast de Nederlandstalige pop- en folkmuziek die deze band maakt beheerst hij ook het croonersrepetoir als de beste. Jan wordt vergezeld door zanger en pianist Ruben Hein. Met zijn karakteristieke warme stem, ruim 1 miljoen streams op Spotify en shows op de grootste festivals is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Het drietal wordt compleet gemaakt door Jim van der Zee. Met zijn mooie diepe stem won hij vorig jaar The Voice of Holland. Na zijn album ‘Where I Come From’ met covers van zijn grote voorbeelden is hij nu bezig met een gloednieuw album met eigen werk.

Voor de concerten van het Metropole Orkest & The Dutch Crooners wordt een aantal nieuwe arrangementen gemaakt door de nieuwe gastdirigent Chris Walden. Deze oorspronkelijk Duitse componist, arrangeur en dirigent werkte met grote orkesten en heeft sinds 1999 zijn eigen big-band in Los Angeles. Daarnaast arrangeerde hij voor grootheden als Diana Krall, Michael Bublé, Aretha Franklin, Paul Anka en Barbra Streisand.

BESTEL NU UW TICKETS