HIK – Zwieren –

Zojuist is op YouTube de nieuwe clip/single van HIK in première gegaan. Het nummer heet  “Zwieren” en is een stevige en vrolijke zomerse meezinger, met uiteraard de typische warme Hik-sound.

Hik is een rock-feestband die al sinds 1999 bestaat met als thuisbasis Hummelo. Deze 5-mansformatie heeft de afgelopen jaren menig gezellige feestavond in café, zaal, tent of openlucht verzorgd. Hik spreekt jong en oud aan! Van rock tot sfeervolle Nederlandstalige muziek, het wordt allemaal ten gehore gebracht. Hik speelt naast meezingers (welke een feest van herkenning zijn) ook enkele eigen nummers.
De gezelligheid en interactie met het publiek staan hierbij hoog in het vaandel. Naast de drums, bas-, slag- en sologitaarbezetting heeft Hik een accordeon welke zorgt voor warme melodielijnen en vrolijkheid.
Hik timmert al vele jaren vol gas aan de weg. Het begon in maart 1999, toen 4 vrienden begonnen samen muziek te maken. Het eerste optreden was binnen één maand na de oprichting al een feit, daarna volgden er al snel meer. Naast café- en zaalhouders die Hik wisten te bereiken, meldden er ook organisatoren voor schuur- en tentfeesten.
Sinds enkele jaren hebben dezelfde vier oprichters van de band zich versterkt met een accordeonist welke zorgt voor vrolijke feestelijke muziek, naast hun bekende Rock(& Roll)muziek uit de beginjaren. Hik laat zien dat zij schik hebben in het maken van hun muziek, betrekt het publiek bij hun optredens en zo zorgen ze er samen voor dat ieder optreden een mooi geslaagd feest wordt!
In 2018 heeft Hik het nummer ‘Loat ow lekker goan’ uitgebracht. In januari 2019 is Hik’s tweede nummer ‘Maak ow niet gek’ een feit. In de zomer van 2019 is het zomerse nummer ‘Zwieren’ uitgebracht. Zwieren is een stevige en vrolijke zomerse meezinger, met de typische warme Hik-sound.