Weima van der Werf – Seis Wiken

Het duo Weima van der Werf toert sinds de zomer van 1996 langs het Noord Nederlandse popcircuit en heeft een behoorlijke naam opgebouwd. Er zijn inmiddels vijf cd albums verschenen. Regelmatig is het duo te zien en te horen bij Omrop Fryslân, RTVDrenthe en RTVNoord.

Zo’n 150.000 mensen hebben inmiddels kennis gemaakt met het duo tijdens live optredens. Weima & vd Werf beheersen de truc en weten precies wat ze moeten doen met het publiek: een kloppend concept qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op de mensen die zij ‘on the road’ mogen begroeten…

De nieuwe single van het duo is een heerlijk Friestalig liedje met perfecte samenzang, een zeer catchy refrein en een prachtig arrangement. De samenzang doet denken aan de harmonieën van de Beatles en heeft ook die fantastische sfeer. De nostalgische tekst gaat over de herinnering aan de grote vakantie (zes weken- seis wiken) tijdens hun jeugd.
Het liedje is geschreven door Arie Kuipers en de arrangementen en de productie waren in handen van Michiel Hoogenboezem. Een oude rot in het vak die werkte met o.a. Twarres, de 3J’s, Wende Snijders, Nick en Simon en Ilse de Lange. Daarom klinkt deze plaat ook als een klokje.

Anno van der Werf en Reinout Weima zijn op dit moment druk bezig met de afronding van de opnames voor het nieuwe cd album dat nog dit jaar uit zal komen.