De zangertjes van Urk.

Zangeres en dirigent/zangcoach Geke van der Sloot start op haar Zangschool op Urk, naast het schoolkoor Geke`s Tiental en de daarbij behorende opleidingskinderen een nieuw project:  “De Zangertjes van Urk” die 1 keer per week een uur stemvorming krijgen.

Het is niet direct een nieuw koor, maar een groep jeugd vanaf 6 jaar dat stemvorming krijgt als vooropleiding voor de Urker koren. Deze Urker Zangertjes kunnen immers ooit de Urker Zangers worden.

Het Selectiekoor van Geke`s Zangschool is Geke`s Tiental, dat is het koor dat dagelijks oefent en dat naar buiten toe optreedt en CD`s maakt.
Maar er is vraag naar gewoon 1 keer in de week les, zonder verder veel verplichtingen van optredens en concerten en daar geeft Geke nu gehoor aan.

Ook is Geke gestart met een koor van gehandicapte kinderen afkomstig van de ZMLK Zonnebloemschool uit Emmeloord met de naam “De Zonnepitten”
Dit is al gestart en 1 juni j.l. is er een CD opname geweest die in het volgende seizoen uitkomt.

Geke begint in september aan haar jubileumjaar “40 jaar Geke`s Tiental” en op 5 mei 2020 wordt het 40- jarig jubileum gevierd in de Bethelkerk van Urk.
Een bevrijdingsconcert, want we leven dan 75 jaar in vrijheid.
Geke heeft dan honderden kinderen leren zingen, die kinderen zijn overal in het Urker muziekleven en daarbuiten terug te vinden.
Geke maakte 16 CD`s en gaf veel concerten en tv en radio optredens. Ze ontving een koninklijke onderscheiding in 2005 en eerder een gouden CD en platina CD en een oorkonde van de Kunstenbond CNV.

Opgeven voor “De zangertjes van Urk” kinderen die les krijgen, na de zomervakantie, op dinsdagavond van 6 tot 7 uur kan door een mail te sturen naar info@gekestiental.nl of op zaterdagmiddag 29 juni aanmelden om 16.00 uur in Talma Haven Urk waar Geke de 39ste diploma-uitreiking heeft. Dan is er direct contact met Geke.

www.gekestiental.nl